"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 13 de març del 2012

Els estils de vida sostenibles s'estan extenent per Tot Europa.

Font:  http://www.monsostenible.net (Traducció atomàtica) 

Les Noves iniciatives i la innovació social inspirin Canvis cap a estils de vida sostenibles i AMB elevada Qualitat de vida a l'Europa del 2050. Un nou informe, "Sustainable Lifestyles: Today 's Facts & Tomorrow s Trends", constata que un nom Creixent de persones arreu d'Europa estan canviantla Seva manera de viure, de consumir i de moure' s per guanyar Qualitat de vida, reduir el Seu impacte ambiental i estolviar Diners. SEGONS l'informe, Moltes iniciatives, Polítiques, empreses i Moviments socials han tingut lloc a Europa.

Durant la darrera dècada.Segons l'informe "Sustainable Lifestyles: Today 's Facts & Tomorrow s Trends" moltes iniciatives, polítiques, empreses i moviments socials han tingut lloc a Europa durant l'última dècada.Els exemples són abundants: l'augment de escalfadors solars d'aigua (un 75% a Malta), les iniciatives de cotxes o bicicletes compartides en tota la Unió Europea, les cooperatives de consum, l'agricultura urbana, les eco-aldees o les agències de viatges que ofereixen stay? cations, vacances a casa. Així, els comptadors intel · ligents o "Smart meters" faciliten tant l'estalvi energètic com la producció energètica descentralitzada a la llar, i cada vegada més persones viuen en edificis "passius" energèticament eficients i en edificis dinàmics que responen a les canviants condicions del clima i les condicions interiors. Els Eco-barris sorgeixen al voltant dels principis d'un estil de vida sostenible, les ciutats adopten les polítiques de planificació urbana per reduir la necessitat de fer servir el cotxe; apareix una economia de les experiències personals que demostra un creixent interès pels regals com tractaments de salut, massatges i spas, en lloc de fer els típics regals. 

D'aquesta manera, sembla que el consum es mou parcialment cap a productes de major qualitat i durabilitat i cap a una oferta de serveis en comptes de cap a productes sol ús. Tanmateix, a excepció dels escalfadors solars d'aigua a Malta, tots aquests exemples encara són minoritaris i no estan generalitzats; nostres estils de vida actuals segueixen sent en gran mesura insostenibles i estan basats en la sobreproducció i el sobreconsum. Mengem més carn i més productes lactis, vivim en pisos més grans amb menys gent, viatgem més i, un nombre creixent de persones, s'enfronta a l'obesitat ia malalties del cor.Salvar el medi ambient i estalviar diners El potencial futur dels estils de vida sostenibles és enorme i, per tant, els reptes també ho són. 

La falsa percepció que el benestar personal està íntimament lligat a un alt nivell de riquesa material està àmpliament difosa. No obstant això, una vegada que s'aconsegueix cert nivell de benestar, el tenir més "coses" no fa que la gent sigui proporcionalment més feliç. Una altra percepció que ha de ser desafiada és que un estil de vida sostenible és costós. Moltes de les iniciatives cap a estils de vida sostenibles poden portar múltiples beneficis: no només l'estalvi d'energia i / o recursos, sinó també la millora de les relacions socials, una major comoditat i seguretat, l'estalvi en zones d'estacionament i els seus costos i així successivament. Per això, aquests desafiaments proporcionen exemples i apunten canvis en els estils de vida que no només intenten "salvar el medi ambient": la població estalvia diners, està més sana, més feliç, més compromesa socialment i usa les noves tecnologies per fer la seva vida més eficient. 

En el informe "Sustainable Lifestyles: Today 's Facts and Tomorrow s Trends" es presenta una síntesi de la investigació actual, de les polítiques i pràctiques més prometedores i de les visions dels diferents actors sobre les vies potencials per generalitzar estils de vida sostenibles.Les preguntes que s'aborden en l'informe inclouen: • Què fa que un estil de vida sigui sostenible? • Per què les formes sostenibles de consum, vida o mobilitat continuen sent minoritàries? • Com aconseguir que els estils de vida sostenibles siguin generalitzats ? • Què està passant ara i com podem fomentar tendències positives que garanteixin un millor ús futur de la nostra base de recursos naturals escassos (inclosa l'energia)? Canviar el nostre comportament fàcilment Hi ha dos aspectes que són crucials per a implantar, millorar, enriquir i multiplicar els exemples actuals d'estils de vida sostenibles. En primer lloc, (nosaltres) els individus hem de ser més conscients de les implicacions socials, econòmiques i ambientals de totes les nostres decisions i comportaments, com un primer pas per realment canviar les nostres conductes. No existeix una única solució respecte com motivar la gent a comportar-se i viure de manera més sostenible. Precisament, les iniciativessostenibles més reeixides són les que tracten d'entendre com motivar i capacitar el canvi de comportament entre els diferents grups de persones. En segon lloc, el món en què vivim hauria de facilitar estils de vida sostenibles de manera generalitzada i sense esforç, perquè en l'actualitat, massa sovint, l'alternativa sostenible és la més difícil de complir. És important procurar que els estils de vida sostenibles siguin fàcils, còmodes, accessibles i agradables.Això requereix el desenvolupament d' una infraestructura apropiada (per exemple, animar a anar a peu i amb bicicleta) i de solucions adaptades a la situació local (per exemple, les bicicletes municipals de lloguer a París, Barcelona, ​​Londres). 

Sobre el projecte de plataforma social Europea SPREAD Estils de Vida Sostenibles 2050SPREAD Estils de Vida Sostenibles 2050 és un projecte de plataforma social Europea que s'executa des gener del 2011 fins al desembre del 2012. Diferents actors socials? les empreses, la recerca, la política i la societat civil? estan participant en el desenvolupament d'una visió d'estils de vida sostenibles l'any 2050.Aquest procés donarà lloc a un full de ruta per a l'acció estratègica dirigida als responsables polítics i oferirà idees innovadores per als negocis, la recerca i la societat, respecte la capacitació d'estils de vida sostenibles en la societat europea. El projecte SPREADformularà una agenda de recerca traçant les necessitats de recerca en el camp dels estils de vida sostenibles basada en els resultats del procés de la plataforma social. Els socis del consorcidel projecte són Donem Hèlsinki (Finlàndia), el Centre de Recerca Energètica dels Països Baixos (ECN, Països Baixos), el Politècnic de Milà (Polimi, Itàlia), EuroHealthNet, l'Institut Internacional per a laEconomia del Medi Ambient Industrial a la Universitat de Lund (ULUND, Suècia), el Centre Ambiental Regional per a Europa central i oriental (REC, Hongria), Ecoinstitut Barcelona (ECOI, Espanya), l'Aliança del Nord per a la Sostenibilitat (ANPED, Bèlgica) i Ashoka France (França). El projecte està finançat pel setè Programa Marc de Recerca de la Comissió Europea (Call SSH? 2010? 2/1? 4). 

La informació actualitzada sobre el projecte està disponible a la pàgina web. Si us plau, pot visitar: http://www.sustainable?lifestyles.eu. i unir-se a la comunitat d'experts i interessats en els estils de vida sostenibles a: http://spread2050.ning.com/. Sobre Ecoinstitut Barcelona Ecoinstitut Barcelona realitza estudis tècnics, investigació aplicada i accions de promoció i difusió en l'àmbit del desenvolupament sostenible per impulsar alternatives i processos estratègics amb repercussió social, econòmica i ecològica positiva.La millora dels estàndards ambientals existents i la capacitació dels agents socials, a través del suport a institucions públiques i entitats, permet assolir fórmules soci? ambientals i desenvolupar projectes transversals i integradors per afrontar els reptes del segle XXI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...