"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 30 d’octubre del 2010

Cap de setmana de 73 hores: a les tres seran les dues


imatge
Aquesta nit s’endarrerirà el rellotge una hora: a les tres de la matinada seran les dues. Aquest fet, sumat al dilluns festiu per la jornada de Tots Sants, significa que la majoria de ciutadans gaudirem d'un cap de setmana de 73 hores. En els set mesos que ha durat l'horari d'estiu, cada llar catalana s'ha estalviat gairebé deu euros en la factura de la llum, segons dades de l'Institut Català d'Energia.

Tots els països de la Unió Europea tancaran el període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2010, que segons les dades de l’Institut Català d’Energia ha suposat, per al conjunt de llars catalanes, un estalvi de 25 milions d’euros perquè s'ha consumit menys energia, com a resultat de la menor necessitat d’il·luminació artificial. L’estalvi energètic associat al canvi horari es concentra principalment en el sector domèstic, on es produeix gairebé el 90% de l’estalvi generat per la mesura.

La il·luminació suposa el 8% del total del consum energètic d’una llar, i el canvi d’hora permet reduir un 10% el consum en il·luminació, fet que representa per a cada llar catalana entre nou i deu euros l’any. En menor grau, el canvi horari també permet estalviar energia en el sector serveis, comerç i les indústries.

Publicat 30/10/2010 06:00h Font:http://www.lamalla.cat/societat/article?id=41

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...