Aquest any, vaig plantar uns quants bulbs de safrà en uns tests, al mes de juny i tot just acaben de florir amb les seves flors violetes, de sis lòbuls i els seus pistils vermells, que són molt bé valorats com a espècia per condimentar i colorar els plats d'arròs i fideus, tant típics de la cuina mediterrània. És originaria de Creta on fa 3000 anys que es conrea. El seu nom ve del llatí safranum, que vol dir groc i així la paraula catalana groc i deriva directament.
A la següent imatge, teniu un detall de la flor amb els seus pistils. És una espècia molt cara, però porta molta feina per recollir-la, ja que cal fer-ho a mà, després cal esbrinar els estigmes de la flor i deixar-la secar a l'ombra.
Aquí podeu veure els estigmes ja separats de les flors, apunt per secar-se, calen 1 kilo de flors per obtenir 12 grams assecats de safrà o que és el mateix 72 grams en fresc.
Aquí teniu el safrà sec, llest per guardar en un lloc fosc i sec, mai a la nevera, ni a la llum, ja que perd les seves propietats gustatives.
Si voleu conèixer més del safrà podeu clicar aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada