"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 16 de desembre del 2014

RESOLUCIÓ #COP20 LIMA

Ja ve essent habitual que no s'aconsegueixin uns acords amplis, majoritaris i justs a les COP. Tothom arriba amb molta il·lusió, però es va perdent a mida que passen els dies.

Les negociacions, els reptes de la reducció d'emissions, les diferencies entre paisos rics, emergents i pobres són difícils i generen molta desconfiança.

A la COP20 a Lima, el ministre de Medi Ambient de Perú va demanar que s'allarguessin les negociacions 24 hores més per intentar una resolució de compromisos més justs per als 195 paisos reunits amb les següents paraules 'greu preocupació' per complir les promeses de reduir les emissions de  gasos i evitar el escalfament global a menys de 2 graus per el 2100. Va demanar compromís de arribar acords abans del 31 de març del 2015, per poder negociar a Paris on es reuniran per celebrar la COP21 on s'ha de pactar un nou acord que substitueixi el tractat de Kyoto.

Aquest any la resolució es considerada per alguns paisos com un avanç, per altres i les entitats no gubernamentales un fracàs. Finalment, l'acord és fluix i continua diferenciant massa entre les solucions que presenten els 196 paisos que participen i el escalfament global és per a tots, no sap de fronteres. Mentre els paisos rics tenen més possibilitats de lluitar-hi i prevenir-lo. Els paisos pobres pateixen les conseqüències en molta més intensitat per els seus habitants, sense poder fer-hi gaire res.

Segons la COP20 els acords han sigut molt profitosos, ja que s'ha pactat un esborrany d'acord que caldrà ratificar l'any vinent a Paris. També s'han aconseguit 10200 milions de $ per el Fons Verd per les pèrdues provocades per el canvi climàtic, a on els paisos no arriben.

En canvi, les entitats com el 350.org no consideren que s'hagi fet un acord suficient, diuen que els polítics han perdut el moment d'aprofitar la voluntat de les persones amb la marxa pel clima i que hi han 5 punts que són fluixos.
1.L' acord no reflecteix la urgència del canvi climàtic
2.Són bons acords, però no bones solucions per implementar mesures.
3.Els paisos pocs desenvolupats i vulnerables no reben suport de les nacions riques.
4.Deixar d'invertir en empreses petrolieres cada dia és més important
5.El moviment global demana més solucions i és un bon moment per aplicar-les.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...