"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 16 de novembre del 2014

Una activista de Greenpeace ferida en protesta contra prospeccions a Canàries

De la web efeverde.com us deixo el següent article.

La jove, de nacionalitat italiana, va resultar ferida en caure d'una llanxa pneumàtica arriada des del Artic Sunrise

Una activista de Greenpeace herida en protesta contra prospecciones en Canarias
Una activista de Greenpeace ferida en protesta contra prospeccions a Canàries Cedida per Greenpeace Publicat per: Redacció EFE 15 novembre 2014 Canàries Santa Cruz de Tenerife (Espanya) (EFE) .-

Una activista de l'organització ecologista Greenpeace ha resultat avui ferida en l'incident entre una llanxa de l'Armada espanyola i una altra de Greenpeace, quan aquesta participava en una protesta contra les prospeccions petrolíferes en aigües de l'illa de Fuerteventura.

Greenpeace afirma que la seva embarcació va ser "envestida" per la llanxa de l'Armada, el que el Ministeri de Defensa espanyol nega. El ministre espanyol d'Indústria, José Manuel Soria, va explicar que l'Armada ha de preservar l'ordre a la zona dels sondejos petrolífers i "això és el que ha fet i el que seguirà fent", va afegir. Fonts del Ministeri de Defensa van explicar que el vaixell ecologista Artic Sunrise, que es trobava en el punt "Síndria", on es van a iniciar les prospeccions, arriaba tres embarcacions que es van dirigir cap al vaixell de Repsol "amb la intenció d'abordar". El vaixell de l'Armada Llampec va enviar al seu torn dues embarcacions per interposar i evitar l'abordatge, segons el Ministeri de Defensa, moment en què l'activista va caure a l'aigua.

La jove, de nacionalitat italiana, va resultar ferida en caure d'una llanxa pneumàtica arriada des del Artic Sunrise en impactar amb les hèlixs d'una altra de les embarcacions de Greenpeace, cosa que nega l'ONG en un comunicat. Un efectiu de l'Armada va saltar a l'aigua per rescatar l'activista, que va ser traslladada a l'patruller Llampec, on va ser estabilitzada abans de ser evacuada en un helicòpter de l'Exèrcit de l'Aire fins a l'Hospital Universitari Doctor Negrín, a Las Palmas de Gran Canària. Aquest fet va provocar que el PSOE -la major força de l'oposició- i Coalició Canària demanin la compareixença urgent al Congrés dels Diputats del ministre de Defensa, Pedro Morenés, així com la reacció de dirigents polítics canaris que han sol·licitat explicacions.

La diputada del PSOE al Congrés Patricia Hernández ha acusat el Govern d'anteposar els interessos particulars de Repsol davant de la seguretat física de les persones. L'organització ecologista per la seva banda ha informat a la seva pàgina web que el Artic Sunrise va a tornar al port d'Arrecife després de l'incident, que segons Greenpeace, s'ha saldat amb "una activista ferida, a l'espera d'operació, un altre ferit i dos pots inservibles per l'envestida de l'Armada ". EFEverde

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...