"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 25 de novembre del 2014

Del 22 al 30 de NOVEMBRE. SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS.

Del 22 al 30 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. És una setmana de conscienciació perquè deixem les bosses de plàstic i utilitzem cabassos, carros i bosses de roba. Deixem de malbarat menjar, comprant  el que necessitem i aprofitant-lo bé. Buscar productes amb un embolcall. I poc a poc fent gestos per el residu zero. El missatge de la Setmana és que el millor residu és el que no es produeix.

Durant la Setmana es realitzaran activitats en 30 comarques de tot el país, busca les que tinguis a prop i col.labora. Pregunta al teu ajuntament o deixalleria. N'hi ha de tot tipus: on es podrà intercanviar roba, llibres o joguines, aprendre a reparar petits electrodomèstics, cuinar amb restes de menjar, conèixer bones practiques per generar menys residus i altres.

A Llagostera des de l'àrea de Medi Ambient es realitzarà una recollida de deixalles al bosc i a la deixalleria podeu trobar una exposició sobre la reducció de residus i també sobre el malbaratament alimentari. A tota Catalunya es fan 87 accions comunes, la més destacada aquest any es sobre el malbaratament alimentari amb 45 actes. Altres accions promouen la reducció i prevenció de residus de paper, d'excés d'envasos i de promoció de la reparació i la reutilització. L'objectiu és avaluar i difondre l'impacte de la prevenció de residus de les activitats dutes a terme durant la Setmana.
Els objectius de les diferents activitats són: 

* Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.


* Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, reparació i reutilització d'objectes.


* Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.


* Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...