"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 26 d’abril del 2013

LLET DE GALLINA (Ornithogallum umbellatum).


Fa temps que la tinc al jardí, la vaig dur d'uns camps veïns on hi havia una plantació de noguers, en veure que anaven arrancar-los després d'uns anys d'abandonament em vaig decidir a trasplantar-ne unes quantes al meu jardí, per por de que desapareguessin,  la veritat que allà on les vaig recollir ja no en surten. Encara que només estic a uns 500 m. al meu jardí no en creixien. 

Vaig tenir èxit i ara cada any en surten i es van reproduint més i més, però no sabia com se deien. Ahir vaig decidir a saber que eren perquè a ningú que els hi he mostrat les coneixia. Doncs, recerca a Internet buscant imatges les vaig trobar gràcies al bloc Cuaderno de Campo de la Sierra Norte de Sevilla J.A.Silva i a partir de conèixer el seu nom tot ha sigut ja molt senzill. 

Aquesta planta és un bulb de la família de les liliàcies  Coneguda al segle I per Dioscorides i Plinio. Forma part d'un gènere de més de 100 espècies. El seu bulb és pot menjar cru o cuinat. Li agraden zones humides durant tardor i primavera. Les fulles fines d'un pam o dos amb una ratlla en mig apareixen a finals d'hivern, un cop han florit desapareixen fins a finals del mes de febrer o principis de març.  Espero que us agradi, algunes espècies germanes es comercialitzen com a flor tallada.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...