"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 23 d’abril del 2013

LA MÀGIA DELS LLIBRES. FELIÇ SANT JORDI 2013.


Ja som a 23 d’abril la Diada del Llibre i la Rosa. Si, ja és Sant Jordi. La llegenda del Drac i la Princesa, el detall de la rosa i els llibres de totes menes. Per mi un del dies festius mes engrescadors del any, potser  perquè es primavera o potser és l’alegria que respirem arreu.

Encara que m’agraden molt les noves tecnologies, la màgia dels llibres no es encara superable per els llibres digitals. El paper, les fulles, l’olor que desprenen, el tacte que tenen i la diversitat de formats són exclusius del llibres i el seu conjunt: la biblioteca el millor lloc per perdre’s.  Quin autor et pot signar un llibre digital, bé segurament tot arriba, però els llibres de jardineria en paper són insuperables de moment per els llibres digitals.

Avui us recomano tres llibres de remeis casolans que són molt recents, espero que us agradi la tria un ja el tinc ‘La Farmaciola Natural’, l’altre el tinc encarregat ‘Els Remeis de la Costa Brava’ i l’altre ‘Guia del Recolector’ esperant a Girona Temps de Flors quan ja serà disponible (ara només es pot trobar puntualment).

















La Farmaciola Natural de Cristina Martí Ribas és un llibre on trobarem remeis senzills que podem elaborar nosaltres mateixes com ja feien les nostres avies i que apart de reduir els residus ens ajudaran a estalviar en la nostra economia domèstica.



















Remeis Tradicionals de la Costa Brava de Rosa Subiròs Teixidor ,es un llibre que recull els remeis antics emprats per els pescadors de la Costa Brava. Es centra en 23 afeccions des de el punt medico científic i com el resolien popularment quan la medicina i els productes farmaceutics no eren a l’abast com ara. L’objectiu d’aquest llibre és recopilar tot el bagatge cultural i tradicional perquè no es perdi.

Guia del recol.lector: remeis i usos de les nostres plantes i bolets de Carme Bosch i Cristina Bota, és un llibre-receptari  molt pràctic i didàctic. La informació està distribuïda  per mesos,  a  cada mes apareixen les plantes i bolets que es poden recol·lectar i els usos medicinals, culinaris, decoratius  i tintoris que se’n poden fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...