"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 27 de desembre del 2012

Martí i Narbona, al Consell de Seguretat Nuclear

A continuació us deixo la següent noticia sobre la renovació de càrrecs al Consell de Seguretat Nuclear.  http://www.efeverde.com (traducció automatica)

MADRID, 27 Des (EFEverde). - El Congrés dels Diputats ha donat avui el seu vistiplau, amb els vots favorables de CiU, Grup Socialista i Popular, perquè l'actual secretari d'Estat d'Energia, Ferran Martí, i l'exministra socialista , Cristina Narbona, passin a integrar el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).


Foto d'arxiu de la Central nuclear de Sizewell a Suffolk


Esquerra Plural ha votat en contra de Martí ia favor de Narbona i durant el debat tant els dos candidats com tots els grups han posat èmfasi en la importància de garantir la seguretat de les nuclears.

Un cop acceptats els dos candidats per la cambra baixa, el Govern els nomenarà ara consellers del CSN mitjançant Reial decret.

Martí (Cartagena, 1955) va ser vicepresident de la Comissió Nacional d'Energia, i ha estat proposat per l'Executiu com a nou conseller i com a president del màxim òrgan de seguretat nuclear, i Cristina Narbona (Madrid, 1951), ecologista i crítica amb l'energia nuclear, és actualment
diputada socialista i ha estat proposada com a consellera.

En l'actualitat el ple del CSN està compost per cinc membres: dos a proposta del PP, Fernando Castelló i Antonio Colino, qui ocupa a més la vicepresidència, dos a proposta del PSOE, Rosario Velasco i Carmen Martínez-Ten, que ocupa la presidència; i Antoni Gurguí, a proposta de CiU.

Martí i Narbona ocuparan el lloc de consellers que deixen vacants Antonio Colino i Carmen Martínez Ten, perquè expiren els seus mandats.

Martí serà nomenat a més pel Govern president i posteriorment el CSN haurà de decidir qui ocupa la vicepresidència, que previsiblement recaurà en una de les dues conselleres socialistes.

Durant la presentació de la seva candidatura davant la cambra baixa, Martí ha defensat que les coordenades del rumb que ha de seguir aquest òrgan "amb ajuda de Déu", és la de vetllar per una seguretat nuclear, aliena a un altre tipus de consideracions socials, econòmiques i polítiques.

Narbona ha recordat que ja hi ha diversos països europeus que han canviat la seva posició nuclear després de l'accident de Fukushima, però que, en tot cas, mentre estiguin funcionant "el més important és garantir la seguretat".

L'exministra socialista ha afegit que el fet que ella sigui una persona crítica per al lloc no ha de ser vist com una cosa negativa per ocupar aquest lloc sinó tot el contraris perquè es tracta

de ser estrictes amb les empreses que han de complir les exigències imposades.
Tots els grups han valorat els perfils dels dos candidats, però el diputat d'Esquerra Plural Chesús Yuste, ha posat en dubte la idoneïtat política de Martí i ha explicat que votava en contra, entre altres, pel seu treball al capdavant de la Secretaria d'Estat d'Energia, treball que, ha considerat, "és una mala targeta de presentació". EFE

EFEverde, notícies ambientals i d'ecologia i sostenibilitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...