"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 31 de gener del 2012

El 93% dels reactors del Japó romanen detinguts després de la crisi nuclear

Font:  http://www.efeverde.com (Traducció automàtica)

Tòquio, 25 gener (EFE) .- Amb la parada avui del reactor 5 de la central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa, a Niigata, Japó compta amb tan sols 5 dels seus 54 reactors en funcionament, el que suposa que el 93% romanen detinguts després de la crisi en Fukushima.


Tòquio .- Un executiu surt de la seu de Tòquio Electric Power (TEPCO).
Foto d'Arxiu

Tokyo Electric Power (TEPCO), operadora de la planta de Niigata, va anunciar la detenció per revisió del reactor 5 de la central nuclear, de manera que només compta amb un reactor actiu dels 17 que opera al Japó, ha informat la cadena nipona NHK .

TEPCO, operadora també de la malmesa planta de Fukushima, epicentre de la crisi nuclear, compta des d'ara amb la unitat 6 de Niigata per proveir d'electricitat a l'àrea metropolitana de Tòquio, en la qual viuen prop de 30 milions d'habitants, i que es espera tancament també per revisió a finals de març.

L'accident del 11 de març a Fukushima va conduir a la parada, com a mesura de seguretat, de nombrosos reactors del país, als quals posteriorment s'han anat sumant altres que van detenir les seves activitats per les revisions a les que els obliga la llei.

Japó, que obtenia prop d'un terç de la seva electricitat de les centrals atòmiques abans de l'accident, és un país amb una gran dependència energètica de l'exterior, cosa que ha obligat a generar gran part de l'electricitat en les seves centrals tèrmiques.

Cap dels reactors aturats té autorització per reprendre les seves operacions fins a superar les proves de resistència exigides pel Govern nipó i obtenir el vistiplau de les administracions locals, fins ara contràries a la reactivació.

En aquest sentit, una desena d'experts de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) es troben des de dilluns passat al Japó per reunir-se amb les autoritats nipones i avaluar la seguretat de les plantes nacionals.

La missió, que es prolongués fins al 31 de gener, es produeix a petició del Govern japonès, i servirà perquè els tècnics analitzin les proves de resistència que han de superar totes les centrals del país.

Els experts visitaran demà la central nuclear de Oi, després del que s'espera que emetin una recomanació a l'Agència Nacional de Seguretat Nuclear japonesa (NISA) sobre l'eventual conveniència de la reobertura dels reactors de la planta. EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...