"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 12 d’agost del 2010

LA HORTÈNSIA


La hortènsia és una planta de floració estiuenca. És originaria del Japó i Xina i va ser introduïda a Europa el1799 per el Sr. Joseph Banks. La planta de seguida es va fer popular per les seves grans flors i la facilitat d’adaptació. En climes mediterranis prefereix créixer a l’ombra, però en zones humides i muntanyenques prefereix sol o mitja ombra. Li agraden el sols amb contingut de matèria orgànica, porosos i que retinguin força humitat, però s’adapta a diferents tipus: alcalins o àcids. En sols calcaris fins a pH neutre acostumen a ser les flors de color rosa, en sols àcids amb contingut d’alumini les flors es tornen blaves.

El seu nom botànic és Hydrangea macrophila i pertany a la família de les saxifràgacies que inclou entre 70-75 espècies conegudes. La planta es reprodueix per esqueixos i és facil de cultivar, hem de tenir en compte la ferrosis fèrrica (falta de ferro), que ho demostra amb el color groc de les fulles i els nervis d’aquestes queden de color verd. Poden tenir alguna fulla tacada en zones molt humides. I potser la visita d’algun cargol a les fulles noves, però cap més problema important.

És un arbust que pot arribar a mes d’1,5 m. d’alçada i de fulla caduca que cal podar al hivern, quan som gener o febrer i el fred ja no sigui tant intens. Es utilitza per fer grups o alineacions, en contenidors, en patis i balcons, valorada per les seves fulles serrades que majoritàriament són verdes, però hi ha plantes amb les fulles variegades i també les seves grans flors són molt admirades. Però cal saber que és verinosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...