"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 23 de novembre del 2013

COM FER UN LLAVORER


La sembra és una de les tècniques més importants en jardineria i horticultura per la reproducció sexual de les plantes. Ja la utilitzaven en temps prehistòrics i la seva descoberta va permetre el desenvolupament de l'agricultura i el sedentarisme.

Al fer un llavorer estem sembrant, un procés per el qual posem les llavors al sòl perquè germinin i produeixin uns plançons que creixeran i donaran lloc a plantes de flors, hortalisses, cereals, arbres o altres vegetals.

Per fer un llavorer ens fa falta:
  • Una capsa amb petits contenidors o una caixa preformada o qualsevol estri reciclat com tubs de paper, envasos de iogurt o altres.
  • Un bon substrat de textura fina, que retingui la humitat, però dreni bé i amb un contingut de nutrients equilibrat, el millor el compost ben madurat.
  • Llavors.

La sembra del planter es fa:
  • Dipositant la llavor en el petit contenidor.
  • I enterrant-la 2 a 3 vegades el seu diàmetre

El llavorer és molt útil en els horts quadrats perquè ens ajuda a optimitzar l'espai al màxim, podem avançar els cultius,  no cal esperar que el sòl estigui en bones condicions per què el substrat sempre esta apunt i produint-nos el planter podem tenir més diversitat de varietats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...