"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 3 de març del 2010

SEMBRA DE FAVES


Faves (Vicia fava)

A les faves aquest any els hi toca a la parcel.la on l’any passat hi vaig plantar patates pel mètode de la Ruth Stout.

La llavor és de la meva collita, sempre utilitzava llavor comercial molt homogènia, aquesta és més variada, podré comparar resultats.

Per sembrar, cal retirar l’ encoixinament de palla amb un rascle, com podeu veure a la foto.

Desprès fer una rasa al terra natural de 4 cms de fonda. Oh!. Iincreïble el meu sol ha millorat molt en matèria orgànica era marronós l’any passat i ara és molt fosc gairebé negra.

Ara cal posar la llavor cada 12-14 cms de distancia.

Finalment, cal tapar la rasa, la palla entre files l’utilitzarem com jaç protector quan les faves hagin nascut i facin uns 10 cm d’alt.

Tot plegat 1 horeta de feina, i ara a esperar.

Segons el calendari lunar de Michel Gros son bons dies per sembrar llavors de vegetals que son fruits el 1, 8, 9, 18,19, 20 i 27 de març de 2010.

2 comentaris:

  1. Es veu que ahí fa més fred que ací a Benissa (Alacant). Ací les faves ja fa temps que estan plantades i fins i tot florint.
    Això de l'encoixinament pareix interessant. És una bona opció per aprofitar tota la fulla tallada de la gespa. Este estiu ho prove.

    ResponElimina
  2. Si tens raó, aqui també es poden plantar a la tardor, jo mateixa altres anys tindria unes faves de 20-30 cm. i alguna flor, però el problema son les glaçades tardanes, et fan malbé la primera florida i no culls res fins al maig, per això aquest any de proves he decidit plantar al final del periode aconsellat de sembra. Benvingut com a nou seguidor. Salutacions.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...