"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 4 de novembre del 2009

FEINES DE NOVEMBRE


Els colors del novembre.

El calendari de feines per el jardí al novembre es basa principalment en tasques de recollida, sembra, poda i preparació de les piles de restes vegetals per compostar que serviran com amagatall de la fauna petita.
Tant al jardí com al hort retirarem totes les plantes d’estiu marcides i les posarem a la pila per compostar.
Netejarem i repartirem el compost a les diferents parcel·les i bancals. També aprofitarem per posar cobertes vegetals al voltant d’arbustos i plantes perennes per protegir les arrels, tanmateix ens servirà d’aport de matèria orgànica.
Recollirem llavors de plantes estiuenques per l’any que ve.
Al hort sembrarem faves i pèsols, també sembrarem a les parcel·les buides en preparació plantes com els fenigrecs per adob en verd. Plantarem cebes i alls, escaroles, chicoira, bledes, espinacs i pastanagues.
Al jardí plantarem bulbs com narcisos, jacints, anemones, fritil·lària que floriran a finals d’hivern. Plantarem pensaments i crisantems per flors d’hivern.
Recollir les fulles i branques seques de rosers i fruiters, però encara esperarem per podar-les. que comencen a caure. Encara estem a temps de resembrar la gespa i si volem podem plantar prats naturalitzats.
Si us agrada anar a collir bolets, si us plau sigueu respectuosos amb el bosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...