"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 12 d’abril del 2009

CONTRA LA CRISIS, PLANTA UN HORT


Aquest darrers dies hem sentit noticies de crisis i reunions a Londres del G20 per parlar-hi, mentre la primera dama nord-americana reconverteix una part del immens jardí de la Casa Blanca com a hort, hi participant escolars de primària. El gest s’ha comparat a Eleanor Roosevetl desprès de la Guerra Mundial, encara que no crec que la crisis actual pugui tenir a veure a la que es va patir llavors.

Crec que encara que vestida amb vestit de jardinera de disseny, el promoure el conreu del hort natural i orgànic per part d’una primera dama al segle XXI, té molt que veure amb la producció d’aliments sans, amb la diversitat, amb la necessitat de compostar, en el gaudir per el naixement de les llavors i la recollida dels fruits. L’hort més a més ens fa fer exercici al aire lliure, perfecte com a manteniment físic.

L’hort de la Casa Blanca construït per Michelle Obama, sembla haver utilitzat molta de les tècniques dels hort naturals, orgànics i sostenibles, mitjançant llits encoixinats, l’ús de plantes amigues i la no utilització de productes fitosanitaris i fertilitzants de síntesis.

El hort orgànic permet aplicar tècniques tradicionals i experiència, tècniques com la del Dr. Lee, Ruth Stout o Jean Sally Cunnigham

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...