"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 12 de novembre del 2013

El tifò Haiya a les Filipines. Un desastre ambiental i humà.

Us deixo el e-correu de Bill Mckibben amb les declaracions del contacte per als moviment 350.org a Filipines.

Amics,
La setmana passada, el tifó Haiya va assotar Filipines - i va deixar una estela de destrucció i la tragèdia al seu pas. Més de 10.000 persones es tem que hagin mort.
Les línies de comunicació estan en encara en el caos, però ens les arreglem per estar en contacte amb Zeph, el nostre increïble 350 Southeast Coordinador Àsia a Filipines. Això és el que acaba d'enviar per correu electrònic al nostre equip:
"Això li dóna urgència al nostre treball. Crec que hem de ser dues vegades tan fort com Typhoon Haiya ".
Si hem de ser el doble de fort, farem dues coses immediatament:
1) Aixecar una mica de diners per l'ajuda directa als necessitats.
Aquests són els nostres germans i germanes en aquest moviment. Per sota d'aquest correu electrònic són algunes fotos de 350 accions a través de les illes en els darrers anys. Aquesta tempesta és un cop a un lloc ja recuperat dels efectes del canvi climàtic. Metro Manila ha vist repetir-se les inundacions de les tempestes més lleus, s'ha produït un greu brot de dengue aquest any a Filipines.
Entre les fotografies de sota veuràs un grup de voluntaris de 350 activistes de Tacloban, una de les ciutats més devastades per Haiya. No sabem el destí de tots els nostres amics allà, però sí que sabem que necessiten ajuda seria ara - així que si us plau envieu a través del que pot dirigir les organitzacions d'ajuda fent clic aquí.
2) Elevar la veu.
Els governs es reuneixen a Varsòvia les pròximes dues setmanes per a les negociacions anuals del clima de l'ONU. Aquest ritual s'ha prolongat durant anys sense acabar, en gran mesura a causa de que les grans potències han fet tan poc. En dies com aquests, la seva inacció equival a burla. Així que hem de configuració d'una pàgina on es pot afegir el seu nom a una petició que el nostre personal lliurar personalment als negociadors a la cimera climàtica de l'ONU. En resum, hem de deixar que els líders mundials saben que la seva inacció està destruint el món, i el temps és llarg passat de la mera xerrada - Necessitem acció, i ho necessitem ara.
Avui a la cimera climàtica de l'ONU, el Sr Yeb Sa, el principal negociador de Filipines, va instar els seus col · legues negociadors a adoptar una postura audaç. Durant la sessió d'obertura de la cimera, es va comprometre a dejunar durant les dues setmanes de les negociacions fins que els països assumeixin compromisos reals de tot el finançament climàtic i reduir les emissions.
Sa dir, "anem a Polònia, anem a Varsòvia, serà recordat com el lloc en el qual realment es preocupava d'aturar aquesta bogeria. Pot la humanitat davant d'un fet? Encara crec que podem ".
Encara crec que podem també. Si us plau ferm i donar el que pugui per als esforços d'ajuda.
Moltes gràcies,
Bill McKibben per 350.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...