"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 3 d’agost del 2013

LLIBRES PER L'ESTIU, PERMACULTURA DE DAVID HOLMGREN

Per preparar la tardor uns llibres de horticultura sempre són benvinguts. Aquest estiu de temps no me'n sobra, més aviat em falta. Però quan la calor apreta una mica de lectura a l'ombra sempre és un descans.

Com moltes altres vegades m 'agrada comprar els originals i sobre una temàtica en concret. Aquest cop finalment m'he decidit per la permacultura. He adquirit els originals reeditats de Bill Molison i David Holmgren. Avui us presento el de David Holmgren, Permaculture. Principles & Pathways Beyond Sustainability. (Permacultura. Principis & Mètodes cap a la Sostenibilitat.).

Com ell mateix diu és el co-creador del terme permacultura que és la unió de les paraules: permanent i agricultura, amb els anys el terme ha sobrepassat el camp de l'agricultura i s' aplica com un model de disseny holistic.  Un exemple són els pobles i ciutats de transició 'transition town' que estan prosperant a Anglaterra especialment.

Aquest llibre va ser escrit fa 30 anys quan l'autor en tenia 20, ell reconeix que durant aquest darrers 30 anys la permacultura ha evolucionat i no te un format fixe, és una forma de viure, d'interactua amb el medi des de un punt de vista global que admet diferents dissenys.

El llibre tracta de observar i interaccionar, capta i conservar l'energia, obtenir collites, usar i valorar les fonts renovables i serveis, no produir deixalles, dissenyar del tot cap als detalls, integrar en lloc de segregar, usar petites i solucions lentes, valorar la diversitat i ser creatiu davant els canvis.

Bé que ja tinc feina per distraurem llegint, ja comentaré en altra apunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...