"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 28 de març del 2013

Primera Prova Pilot dels Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos a Catalunya.

Us adjunto la següent informació relativa al camí cap el Residu Zero, de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i Consum

CadaqusRetorna_Banner_430_260_G
Ens complau anunciar la posada en marxa de la primera prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos (SDDR) que es durà a terme en un municipi de Catalunya. 

Al municipi de Cadaqués, del 15 d'abril al 30 de juny, s'implantarà temporalment un Sistema de Retorn d'Envasos amb el qual es pretén valorar els resultats i contribució a les actuals taxes de recollida selectiva, i comprovar la qualitat dels materials recollits. Per això s'establirà un dipòsit de 5 cèntims per a aigües, sucs, refrescos i cerveses en llaunes o en ampolles de plàstic de menys de 3 litres i d'un sol ús, que es retornarà quan l'envàs sigui retornat pel ciutadà.

A Catalunya, es consumeixen cada dia 9 milions d'envasos de begudes d'un sol ús. Dels quals només 3,5 es recuperen, per la qual cosa encara hi ha un alt potencial per recuperar.

Aquesta prova pilot, impulsada per la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum , l'Associació Retorna i l'Ajuntament de Cadaqués, compta amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que farà el seguiment i avaluació dels resultats.

La implantació temporal a Cadaqués mostrarà com funciona un SDDR i, amb tota seguretat, esperem resultats positius d'un sistema que ja funciona de manera òptima als 40 països i regions del món on s'estan assolint taxes de recollida selectiva de fins al 98,5% i que alhora promou els envasos reutilitzables.

Confiem que aquesta experiència contribueixi a avançar cap al Residu Zero!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...