"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 13 de novembre del 2012

DESE ANIVERSARI DEL PRESTIGE

Avui fa 10 anys que el Prestige un vaixell de carrega sense doble fons amb bandera panamenya portava petroli i navegava per davant de la Costa de Morte, las prediccions meteorològiques no eren gens bones feia  molt mala mar.



El capità del Prestige va demanar a les autoritats marítimes poder portar el vaixell a la costa per ser reparat perquè perdia cru. Com ja ve essent normal les autoritats (del PP amb el Sr. J. Mª Aznar de president) van pensar i pensar tant, que en lloc de buscar una solució rapida per el vaixell, van deixar que la força de les onades trenquessin el mercant i aboqués 77.000 tones de cru, tota la seva carrega al mar. La Costa gallega es va transformar en poques hores de un color negre, de qualitat enganxifosa i va convertir la zona en un autentic desastre mediambiental, que gràcies als milers de voluntaris que van treballar-hi en pèssimes condicions, s'aconseguisc salvar alguns ocells marins i altre fauna.

Les feines es van allargar durant dies i mesos per gent que va voler ajudar per arreglar una crisi de gran dimensions que el govern va ser incapaç de gestionar a cap nivell, va ser una gran vergonya i ara desprès de 10 anys arriba el judici. Realment, n'hi ha per perdre la paciència, desconfiar totalment en la justícia i com sempre estar a la cua de tot.

Esperem que no es repeteixi mai més un desastre d'aquestes magnituds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...