"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 27 de novembre del 2012

COP 18 a Doha (Qatar).




La divuitena sessió de la Conferencia de les Parts (COP) es celebrarà a Doha a Qatar del 26 al 7 de novembre del 2012.
Durant la Conferencia es tractaran diversos temes que podeu consultar en l’agenda, clica  aquí: http://unfccc.int/resource/docs/2012/cop18/spa/01s.pdf .


La Conferencia com podeu veure en el gràfic a dalt i l’agenda convoca als diferents països a una sèrie de reunions de caire principalment polític i diplomàtic on prendran una resolució.  Es força complicat que ningú es mulli gaire perquè els efectes del canvi climàtic no són per a tothom igual i són puntuals, per tant sempre estem a temps per estudiar-ho més i tornar a reunir-se més endavant  per prendre decisions, aquest cop es treballarà sobre 6300 propostes, informes i estudis diferents com a base ales reunions que s’han de celebrar en temes com: adopció d’un sistema comú de mesura per les emissions de CO2 i gasos efecte hivernacle, la formació del Fons Verd per el Clima i Tècniques per atrapar CO2 i altres gasos en coves o perforacions geològiques entre altres.
Les diferents organitzacions no esperen obtenir cap conclusió, ni acord satisfactori, menys realitzant-se la COP 18 a Qatar principal país exportador de petroli. Diguem que es reuniran las diferents parts per tractar d’un problema global que afecta a tots, que no creu de fronteres, ni països però que molt difícilment es podrà acordar o solucionar entre tots, especialment entre aquells que més han influït al llarg de l’historia per la seva gran petjada ecològica com són EEUU, Canada, EU i la resta de països occidentals. Encara que ara els països emergents també s’han pujat a la carrera de qui deixa una petjada més gran. Tothom te dret a modernitzar-se i millorar, però jo em pregunto. Podem ja aquest 2012 prescindir de les fonts d’energia brutes i utilitzar les renovables netes abans de que el canvi climàtic sigui massa gran?. Podem deixar per demà tanta negociació i arribar a un acord real i just que es pugui implementar a partir de l’endemà de la COP 18?. Quan cal que esperem per posar límits al desastre que se'ns en ve a sobre?. Bé continuaré esperant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...