"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 14 d’abril del 2012

FRESH - Wildest Supermercat del món

Font:  http://permaculture.org.au (Traducció automatica)
Projectes Comercials Agrícoles i Projectes de la comunitat , els Boscos d'aliments , les plantes d'aliments - anuals i perennes Plantes d'Aliments - , els fongs , els Mercats i preses de corrent , les plantes medicinals , els sistemes de planta , la rehabilitació , la biologia dels sòls , lacomposició del sòl , la estructura , els arbres , els Projectes Urbans i de desenvolupament del poble - per Kenneth Gronbjerg 17 novembre 2011



Un concepte integral i més escandalós que es converteixin en realitat a Dinamarca .


De: Permakultur Sepp Holzer, Leopold Stocker Verlag, 2008

Fresc és el concepte d'un supermercat orgànic, que viuen en ciutats i pobles, on en lloc de prendre els elements fora de la plataforma, les collites dels clients de la produeixen directament de llits elevades!

És un sistema que funciona amb la natura en lloc de combatre-la.

A la collita, el client contribueix a la tasca de produir a un grau tan gran que el producte es pot oferir amb una qualitat mai abans vist i el preu. És gairebé de forma gratuïta.Això és el que vostè pot trucar a una situació de guanyar guanyar guanyar!



L'home és l'única criatura que ha de pagar per viure en el planeta terra. Totes les altres criatures obtenen el seu aliment directament de la natura i els ecosistemes que formen part. Compartim moltes condicions essencials per a la vida amb les dues plantes i animals. Compartim el sòl d'exemple, l'aigua, l'aire i la llum solar. La nostra menjar prové de la natura, i l'única raó per la qual processem el menjar és un negoci.Nosaltres cultivem els nostres aliments a les files en els camps. Li traiem les males herbes, collita, emmagatzematge, embalatge, transport i venda dels nostres aliments per processar més.

El sistema està dissenyat d'interès econòmic i per tant no s'ocupa dels valors fonamentals del menjar. Durant la producció, les condicions de vida essencials per a les collites reals s'eliminen. Els cultius es tracta de passar malalts i es veuen afectats per diverses malalties i plagues, que posteriorment es controlen amb el verí. A mesura que el producte finalment apareix en els prestatges dels supermercats, que no té la qualitat de l'alimentació adequada.

Tot el processament dels aliments disminueix la seva qualitat, si és el cultiu de la terra o el processament de la collita real. Els nutrients disminueixen des del moment de la collita, perquè l'aliment, una vegada que es lliura al client en el supermercat, ha perdut la major part del seu valor nutricional.

FRESH és un lloc altament productiu que ofereix els productes totalment frescos i saludables a baix cost i sostenibles. Es tracta d'un lloc experimental per al desenvolupament conceptual dels sistemes d'agricultura urbana per al futur. Es tracta d'un centre d'intercanvi de coneixements en sistemes de cultiu, la plantació de company, les interaccions planta amb la natura i el seu ús per a l'home. És un centre per als cursos que s'ofereixen a les escoles, institucions, associacions, empreses i particulars ... amb cursos de preparació dels aliments, la nutrició, herbes, medicaments, cosmètics, sistemes de cultiu i l'ús de les plantes, etc

De: Permakultur Sepp Holzer,
Leopold Stocker Verlag, 2008


Per establir
Un llit d'una àrea elevada en un entorn de jardí de bosc per al cultiu intensiu i de collita pròpia.
Un lloc per experimentar i ensenyar ecologia.
El marc per a l'educació física en les plantes, aliments sans i la medicina.
Literalment, una experiència de créixer amb la natura, el descobriment dels cultius antics i nous en els entorns mixtos amb plantes i animals, on la gent pot arribar a ser part del sistema.

La construcció bàsica
La importació de fusta (en part com a troncs d'arbres, i en part com estelles de fusta) i fongs de miceli com a base per l'establiment dels picapedrers i per iniciar el procés de descomposició.
La plantació d'un hort forestal amb la plantació d'arbres de creixement ràpid per a la producció sostenible de biomassa.
Establiment d'una col · lecció de llavors riques en espècies dels criadors i col · leccionistes de llavors.


De: Permakultur Sepp Holzer, Leopold Stocker Verlag, 2008

Models alternatius per al possible suport financer
L'augment de l'ajuda financera i l'ocupació d'un grup de jardiners professionals que estableixen el marc físic en primer lloc, per exemple, llits elevades.
En la cooperació entre els residents de la comunitat i locals com un projecte socio-ecològic o com un programa d'activació per a les persones desocupades.
A través de cursos i la participació activa dels estudiants en la construcció.

La missió

La producció d'aliments no ha de dependre dels combustibles fòssils, pesticides o fertilitzants artificials. Tota la cadena des de la producció fins al consum pot funcionar, independent dels combustibles fòssils.

Salut no depèn de l'atenció mèdica, però el menjar nutritiva - a partir de cultius sans produïts en condicions naturals.

Aquests beneficis no poden ser oferts per qualsevol dels sistemes de producció existents a Dinamarca. Només els conceptes radicals nous, com ara les fresques, poden i crearan la resistència desitjada per a la futura producció d'aliments i la salut dels consumidors.

La visió holística dels aliments genera la cultura. De sòl a sòl, de taula en taula i de boca en boca.

FRESC proporcionarà el marc físic per al desenvolupament de sistemes de cultiu i la seva circulació posterior al públic. FRESH servirà com a inspiració per als emprenedors socials i empreses que tenen el seu focus en l'ecologia social, més que l'economia convencional.

FRESC serà de benefici per la societat en general, ja que assegurarà la producció d'aliments i la resistència independent del sistema econòmic actual.

La visió

Fresc serà un ecosistema amb plantes, animals i éssers humans. Els nens aprendran sobre les condicions essencials de vida conforme al que disposa pel jardí.

Paradís deriva de la llengua persa i significa "jardí tancat", i si el jardí està ben dissenyada, que contindrà totes les condicions essencials perquè prosperi la vida.



FRESH ofereix l'educació en l'entitat.

Aprenem sobre les necessitats de les plantes, així com els éssers humans, i aprendre sobre l'ecologia com una alternativa sostenible a l'economia actual.

El coneixement serà explorat en un procés obert i integrador i es propaga a través de consultoria, la demostració pràctica i orientació.

El sistema de cultiu

A la natura, les plantes no creixen és l'aïllament, i tampoc que creixen en fileres o en els monocultius. Les plantes s'utilitzen per créixer amb altres plantes i organismes, i han trobat en el curs de l'evolució d'amics, enemics i els seus col · laboradors.



Algunes plantes són tan dependent de la presència d'una espècie altres específics, que depenen els uns dels altres per a la supervivència. Però també hi ha grups sencers de plantes que donen suport a altres grups de plantes.

Les lleguminoses, per exemple, assimilar, amb l'ajuda dels bacteris del sòl, el nitrogen directament de l'atmosfera. Altres plantes són més eficients en l'assimilació de carboni mitjançant la fotosíntesi. Aquests diferents grups de plantes són capaços d'intercanviar de manera eficient els seus assimilats a través d'una densa xarxa de miceli , pel que ambdós grups es beneficien de l'experiència de l'altre. Existeixen mecanismes addicionals a les plantes i el seu medi ambient per compartir de manera eficient l'aigua, llum i nutrients.

Durant l'evolució, les plantes han desenvolupat estratègies específiques per eludir la competència directa. La majoria de les plantes no creixen bé en els monocultius. En el seu lloc, es codifiquen per cooperar amb altres espècies. I hi ha una gran quantitat de mecanismes de cooperació més enllà de la imaginació.



FRESH pot contribuir a la investigació d'aquests mecanismes i promoure el desenvolupament de sistemes de cultiu.

Només serem capaços d'estudiar la cooperació entre els organismes, quan permetem que la cooperació que tindrà lloc a la manera com creixen els cultius. Policultius mixtos són per tant, la forma més adequada per conrear les plantes.

Els cultius enfront de les males herbes

FRESH posarà a prova la nostra comprensió dels aliments i redefinir termes com els cultius i males herbes. Moltes de les herbes trucades són més aviat els miracles de la natura.

Les males herbes tenen importants funcions en els ecosistemes. No té sentit eliminar les males herbes de forma quantitativa el sistema. En el seu lloc cal treballar en conjunt amb aquestes plantes per tal de que contribueixin al sistema amb la seva extraordinària qualitat.

L'ortiga és un exemple dels miracles més oblidades entre el regne vegetal. Ortigues acumular una gran varietat de nutrients del sòl com ara sofre, nitrogen, calci, potassi, ferro i coure. Ortigues contenen minerals, així com vitamines (A i C) i són beneficiosos per als éssers humans, així com el sòl.

Ortigues netejar la sang, els ronyons, el fetge i fins i tot les cèl · lules. Però ortigues també es pot utilitzar en el compostatge superfície cobrint el sòl entre els cultius. Compostatge superfície allibera nutrients per a altres plantes, contribuint així a la formació d'una estructura natural del sòl. L'ortiga és un component saludable dels ecosistemes; sana en un sentit ampli.

Els extractes d'ortiga pot utilitzar com a fertilitzant líquid, així com un protector contra les plagues i malalties.

Nettles s'han utilitzat per a aliments, medicines i fibra. Però ortigues també tenen funcions importants en la naturalesa salvatge. Més de 30 espècies d'insectes s'alimenten d'ortigues i les aranyes molts depenen per la seva alimentació i hàbitat.

El miceli

Els fongs constitueixen un ampli grup d'organismes vius que es descomponen i s'alimenten de la biomassa. Els bolets són majoritàriament coneguts pels seus cossos fructífers visibles. No obstant això, el seu miceli ocult és una espessa xarxa que penetra en el sòl per tal de trobar la matèria orgànica descomposable.



El miceli del fong és internet natural del planeta. Individual miceli són coneguts com els més grans organismes individuals al planeta i s'han estès a través d'àrees tan grans com diversos centenars d'hectàrees. El miceli transporta i distribueix els nutrients i els posa a disposició dels bacteris del sòl i les plantes. El miceli es descompon compostos tòxics, metalls pesants recull i prepara el terreny per a l'establiment d'un ecosistema saludable, permetent així que molts altres organismes a florir. El miceli neta i restaura els ecosistemes de baix a dalt, tant després de catàstrofes naturals i l'home.

Un grup específic dels fongs, també coneguda com fongs sapròfits, són capaços de descompondre un ampli espectre dels compostos més tòxics en el medi ambient, com ara els HAP (hidrocarburs aromàtics policíclics), PCB (bifenils policlorats), o l'explosiu TNT. El miceli mateix pot descompondre totes les fraccions de petroli, inclosos els productes derivats del petroli. A més, el miceli de fongs específics pot portar fins metalls pesats com ara mercuri, cadmi, coure i plom, així com els contaminants com ara l'arsènic i el cesi.

El miceli és una xarxa dinàmica que es comunica amb altres organismes, les accions i els mitjans de transport de nutrients a través de grans distàncies, mantenint els metalls pesants tòxics fora de l'abast d'altres organismes. Diversos fongs són coneguts com a tòxics, per la seva capacitat d'acumular concentracions tòxiques de determinats metalls pesants.

Una estructura natural del sòl és la forma més prometedora per restablir el miceli sistema intel · ligent. Llaurar la terra destrueix el sistema immunitari de les toxines del sòl i les emissions.

Òbviament, la qualitat dels sòls no es pot controlar simplement l'anàlisi de la seva composició elemental. El sòl és un ecosistema amb organismes vius i morts, en un procés dinàmic i evolutiu. És l'estat de salut dels sòls que determina, quan i quant compostos tòxics són absorbits per la vegetació anterior. La qualitat del sòl només pot determinar per la vegetació. El seu contingut de minerals essencials enfront dels contaminants tòxics.

A més, és obvi que els sòls de forma natural construïdes no ha de ser alterat en diverses ocasions per l'arada, perquè llaurar la terra destrueix la seva estructura natural. Policultius permanents, perennes i mixtos, per tant la forma més adequada de les plantes de cultiu.

Biochar

Molt abans del descobriment del continent americà, la conca de l'Amazones habitada per una de les més grans civilitzacions agràries.



El poble chibcha practicat un mètode que es coneix com ' barra i xerrades 'per crear i mantenir sistemes de cultiu a la selva. El sòl que ha resultat d'aquesta cultura es coneix com "terra preta do indi" i continua sent, 500 anys després de la desaparició de la cultura, estable i fèrtil en casos excepcionals.

Char - o biocarbón - és un carboni Morph que és el producte d'una combustió fraccionada (piròlisi), on, en lloc de cremar la biomassa tot el camí cap avall a cendres, només els compostos lleugers i volàtils de la biomassa s'oxiden, mentre que la majoria de seu esquelet de carboni continua sent.

El biochar té una estructura gegantina superfície de proporcionar un hàbitat per al miceli i els bacteris, mantenint la humitat i la unió tant de nutrients, així com els contaminants tòxics.



L'addició de carbó vegetal als sòls contribueix a la retenció de carboni de l'atmosfera, mentre que al mateix temps que serveix per augmentar la fertilitat del sòl. Al seu torn això crea les condicions per a un millor creixement i major assimilació de diòxid de carboni.

Biochar pot ser produït a partir de tot tipus de biomassa seca amb tecnologia senzilla.El biochar té moltes aplicacions potencials i pot servir, per exemple en la fundació de les àrees de creixement com ara llits elevades. Aquí pot servir com un filtre per impedir l'augment dels contaminants no desitjats en les capes superiors del sòl, mentre que al mateix temps reduir la pèrdua de nutrients en l'aigua subterrània.

Salut - cos, ment i ànima

El romandre ferms contra les malalties cròniques, com la depressió, l'estrès i l'esgotament, és una gran necessitat. El nostre cos és el nostre temple. Un cos sa és necessari per a la salut de la ment i l'ànima.

Estem genèticament codificats per viure en i de la natura. L'home ha menjat els aliments produïts en i de la naturalesa de 250.000 anys. En conseqüència, el nostre cos necessita nutrients i metabòlits del sòl principalment a través de les plantes.

La definició de la malaltia des de la perspectiva de la medicina escolar es refereix sovint a una fallada funcional amb el resultat que els símptomes es tracten en lloc de les malalties. El cos es converteix en malaltia si no es proporciona amb els minerals necessaris, vitamines i metabòlits.

Avui dia, tractar els símptomes d'aquest tipus amb la medicina. No obstant això, també pot optar per tractar el pacient i la seva malaltia, si en lloc d'adoptar una visió holística sobre el tema i proporcionar al cos la nutrició necessària d'aliments sans. De fet, llavors activar els mecanismes naturals de curació del cos.

El jardí es coneix com un lloc per a la teràpia. En realitat, però, sembla que la gent es malalta, ja que s'extreuen de la natura i el jardí.

Els iniciadors de FRESC
Kenneth Grønbjerg, ebenista, agricultor ecològic, permacultor, activista i el jardiner de guerrilles, el cultiu d'aliments amb els aspectes de coordinació en matèria de salut. E-mail: kermitgaard (a) live.dk, tel:. 45 20.778.644
Paul Thomas Jahn, PhD, biòleg, professor associat de 'Agricultura i Ecologia "a KU-LIFE, consultoria activa en els sistemes de cultiu amb una àrea central a la restauració del sòl usant mycoremediation. Guerrilla jardiner. E-mail: thomaspauljahn (at) gmail.com, tel:. 45 22.314.540www.jordforbindelse.wordpress.com
Filip Micoletti, horticultor permacultura, músic artesà. E-mail: tuvieni (a) yahoo.dk, tel:. 45 60.904.966

Col · laboradors
Caroline Fibæk , naturòpata en medicina biològica, autor del llibre, el presentador i l'educador.
Jann Kuusisaari, biòleg de l'esfera d'activitat de les males herbes comestibles, Gardner.
Julia Dufour Veise, arquitecte, guia de camp.
Ginda Hirslund , verd cuiner i un terapeuta nutricional. Educador a l'escola de la producció ecològica, Copenhaguen (DEN økologiske produktionsskole).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...