"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 30 de maig del 2010

SETMANA DE LA BIODIVERSITAT


Les Nacions Unides han proclamat aquest any 2010 com l’Any Internacional de la Diversitat Biològica, i per aquest motiu el Departament de Medi Ambient de Catalunya ha dedicat del 21 al 30 de maig la Setmana de la Biodiversitat amb activitats per preservar les diferents formes de vida al planeta Terra i conscienciar a la població de la fragilitat del ecosistema i pèrdua d’espècies.

Catalunya és un país ric en biodiversitat. La meitat de les espècies conegudes a la península Ibèrica i més d’una tercera part de les espècies europees de la majoria de grups zoològics es troben a Catalunya. Comptem amb 94 habitats diferenciats i amb espècies autòctones com el tritó del Montseny catalogat com a nova espècie el 2005 i que tot just es comença a estudiar.

No es sap quantes espècies conformen la biodiversitat del planeta Terra, però es compten a milions. La desaparició s’ha incrementat en els darrers anys, per la pressió de l’activitat humana sobre el medi natural que ens envolta. Extraccions de minerals i petroli, deixalles, introducció d’espècies per aprofitaments alimentaris o l’arribada de noves plagues en els productes que es comercialitzen arreu del mon.

Només nosaltres podem capgirar la situació vigilant les nostres accions. Cada gest compta molt: estalviar l’energia i reduir la dependència del petroli, reusar i refusar articles d’un sol ús, comprar productes locals, són iniciatives entre milers de gestos que moltes persones ja realitzen en el seu devenir dia a dia i que cal felicitar per la seva contribució a mantenir la diversitat el tresor de la nostra existència. Moltes gràcies a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...