"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 16 de febrer del 2010

ENCOIXINAMENT, JAÇ PROTECTOR O MULCHING: Part 1.

L’encoixinament o jaç protector, en angles mulching és la coberta del sol amb material orgànic o inorgànic per protegir-lo dels canvis de temperatura, retenir l’ humitat a la terra, controlar les males herbes, prevenir l’erosió i millorar el sol, ajudar a créixer plantes sanes, si és orgànic aporta nutrients, és beneficiós per el medi ambient i és atractiu.
A les següents fotos: veieu l’aplicació als camins del meu hort amb triturat de poda.

En aquesta foto de sobre veieu a l’esquerra la parcel•la 4 amb espinacs i bledes el camí amb triturat de poda com encoixinament i la parcel•la 3 amb col i bròquil, en el camí i he arrancat les herbes a la part superior, en canvi a la zona d’abaix encara estan les poques herbes, que cal netejar abans de posar el encoixinament o mulching. A la dreta la parcel•la 5.

A la foto anterior, veieu a l’esquerra les parcel•les 4 i 3, al mig la parcel•la 5 i a la dreta la parcel•la 1 amb fenigrecs i la parcel•la 2 amb cebes i cols. Perquè pugueu comparar la part esquerra del camí esta encoixinat i la banda dreta esta sense encoixinament, ara ja esta acabat.
Normalment, els camins del hort els mantinc amb la maquina talla gespa, però el disseny d’aquest hort amb bancals em porta molta feina de girar i he decidit que amb el mulching no sortiran tantes males herbes.
Si voleu començar aprovar els encoixinaments, recordeu que poden ser orgànics: palla, fulles, restes de gespa, restes de poda triturada, escorça de pi o altres arbres, derivats de paper o compost entre d’altres.
O també poden ser inorgànics: graves de totes mides i colors, sorra, materials ceràmics, geotextils o plastic negre entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...