"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 27 de gener de 2010

THE RUTH STOUT, NO WORK GARDEN BOOK. Ruth Stout, JARDINERIA SENSE FEINA.Ruth Stout va néixer al 1884 a Texas fins els 18 anys que va marxar a New York, als 45 anys es va casar I traslladar a Connecticut a una casa, va començar el seu hort segons els mètodes de l’època, però va veure que portaven massa feina i va anar creant el seu sistema de NO TREBALLAR EL SOL, per això va utilitzar un mètode de encoixina ment permanent durant tot l’any a base de palla i fulles principal ment, encara que també fa servir tota mena de restes vegetals.

Ruth Stout va morir al any 1980 als noranta cinc anys. Al 1952 va publicar el seu mètode en un llibre que caldria tornar a publicar i traduir. Per sort, he aconseguit una copia d’altre llibre seu del 1971 i he decidit provar en una parcel•la del meu hort el seu sistema, crec que pot funcionar. He provat durant més de 5 anys en el meu jardí de preparar i construir sol a base de restes vegetals, al cap de 6-8 mesos de fermentar i compostar, he plantat arbustos, perennes i arbres, no m'ha calgut mai adob i les plantes han fet un creixement espectacular. Després he anat afegint encoixina ment de fulles i herba tallada; amb tres o quatre regs al estiu sobreviuen la majoria de plantes.

Ara fa dos anys que m’encarrego del hort familiar i ja he començat ha provar el sistema aquí van les primeres fotos.Parcel.la sense malla, amb les restes lenyoses de tomateres, auberginies i pebrots.

Parcel.la amb restes recollides i aplicació de palla segons mètode Ruth Stout

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...