"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 23 de març del 2016

La Lluna Plena i La Pasqua.

La lluna que veieu a la imatge és la primera lluna d'aquesta primavera (23 de març de 2016), que ha marcat el pleniluni a les 13:02 minuts i més a més amb un eclipsi penombral amb el seu màxim a les 12:48. I perquè és tant important?


Perquè arriba la Pasqua, que és una festa mòbil, que comença cada any amb la primera lluna plena de primavera. I això influencia altres festes que es regeixen a partir de la Pasqua com algunes festes religioses, però també les festes majors de moltes localitats.

La Pasqua marca el final de l'hivern i comença el bon temps i l'arribada d'un temps de felicitat i joia per la majoria de tradicions religioses i paganes relacionades amb temps de vida, fecunditat, floració i fructificació.

La pasqua ja es celebrava a les antigues cultures gregues marcades per les danses cretenques, la celebració al món occidental com la coneixem actualment, es va marcar al calendari l'any 325 durant el Primer Concili de Nicea, fixant-la al diumenge següent de la lluna plena posterior a l'equinocci de primavera. Aquest és el moment quan el Sol creua l'equador celeste passant de l'hemisferi sud al nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...