"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 19 de juny del 2009

FEINES DE JUNY


Planta de patates.

Aquest mes de juny començarà l’estiu i les dues feines més importants seran el regar i mantenir el control de les males herbes.

El sistema de reg dependrà de les diferents zones, aspersió per les gespes, reg per goteig al jardí a les zones amb tapizants i arbustives, i al hort amb el reg gota a gota estalviarem gran quantitat de aigua i també males herbes perquè l’aigua s’aplica directament a les plantes que l’aprofiten. A les zones sense reg no creixeran tantes herbes i per tant no caldrà un manteniment constant.

Al hort podrem collir les primeres patates i alguna mongeta. Podem continuar plantant tomaqueres, pebrots, albergínies, carbassons i altres verdures d’estiu i fent planter d’enciams i mongetes. Les parcel·les del hort en repòs podem cobrir-les amb plàstic o malla antigerminant per evitar el creixement de males herbes que tanmateix consumirien la humitat del sol i d’aquesta manera ens facilitarà el manteniment.

Al jardí cal principalment controlar les herbes mecànicament: desbrossant, fangant, roturant o arrancant-les. En camins i zones d’accés podeu utilitzar malles antigerminants sota la grava per evitar el ús de herbicides. I als voltants del parterres, arbustives i arbres podeu afegir encoixinaments. Cal retallar les flors seques als rosers i altres plantes per afavorir la floració i evitar la producció de llavor que obliga a les plantes a consumir més nutrients i aigua.

Us desitjo un Bon Estiu i que tigueu un jardí a punt per menjar-se’l.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...