"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 26 de maig del 2016

Nou incident a la nuclear d'Ascó durant la càrrega de combustible

A la web d'Ecodiari ha sortit aquesta noticia que crec que pot ser del vostre interés.
Els gestors de la planta atòmica detecten un valor "lleugerament inferior" d'aquesta substància a l'aigua, utilitzada com a sistema de control del reactor


Els ecologistes reclamen el tancament d'Ascó I, de què critica la manca de cultura de seguretat. Foto: Arxiu ND.

La central nuclear d'Ascó II ha hagut d'aturar momentàniament els treballs de la 23a recàrrega de combustible després de detectar un "valor lleugerament inferior al requerit" en una de les mostres de concentració de bor en l'aigua. Utilitzat com a sistema de control de la reacció atòmica, les mesures han de permetre constatar la uniformitat d'aquesta concentració de bor en totes les parts inundades durant la realització dels treballs.

Arran la detecció en una de les mostres dels diferents punts de mesurament d'un valor per sota del nivell estipulat, els gestors de la planta atòmica, segons han notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), han aturat temporalment el procés de recàrrega fins a assegurar que es complien els valors mínims requerits. Un cop normalitzada la situació, han afegit, s'ha reprès el procés de recàrrega, que ja es troba en la seva fase final.

Segons l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II, titular de la central, l'incident no ha tingut conseqüències per a les persones ni per al medi ambient.

dimecres, 25 de maig del 2016

Reserva Natural De Les Estunes


Aquí teniu un vídeo de la meva visita al Bosc de les Estunes, on la matèria mineral i la vegetal és fusionen.



Una reserva natural és un espai que es conserva per les seves qualitats de flora, fauna o estructura geològica, són de mida reduida però de gran valor que cal protegir i on es poden desenvolupar estudis científics d'interès.
És poden visitar però cal respectar-los. Són declarats reserva Natural per llei o decret de la Generalitat en el cas  de les reserves al territori català.

El bosc de les Estunes al municipi de Porqueres és va declarar reserva natural per les baumes que s'hi van formar en la roca de travertí característica  de la zona del estany de Banyoles i els arbres centenaris que el formen especialment alzines i roures. Aquest espai ha donat lloc a moltes històries de les goges per les seves característiques

El travertí és una roca formada per calcita, aragonita i limonita de tipus sedimentari que conté molts fòssils i s'utilitza a la construcció des de l'epoca romana, l'edifici més gran construït amb travertí és el coliseu romà.

diumenge, 15 de maig del 2016

26è Exposició de Flors i Plantes de Llagostera. Les Escoles.

Les escoles de la vila de Llagostera participen cada any de l'exposició de Flors i Plantes que es fa durant la Festa Major. La seva colaboració és molt esperada i participen tots els alumnes. Aquí us deixo un vídeo, espero que us agradi.

Girona Temps de Flors. La Capella de Sant Cristòfol.

Aquest any la dissenyadora de la capella de Sant Cristòfol ha volgut dedicar-li a les fonts d'aigua de Sant Daniel, que tant lligades estan al portal de Sant Cristòfol, on molts gironins han anat a buscar-les per les seves propietats medicinals.


26è. Concurs-Exposició de Flors i Plantes.

Us deixo un vídeo amb les imatges del 26è Concurs -Exposicio de Flors  i Plantes de Llagostera que es va dur a terme durant la Festa Major 2016. Espero que us agradi.



dimecres, 11 de maig del 2016

Girona Temps de Flors.





Aquest any, poc temps per visitar una de les mostres de flors més importants de les nostres contrades. Fent drecera per dalt de la muralla, de la Mercè fins als Jardins dels Alemanys, tot a vista d'ocell. Racons que feia uns anys que no visitava. Aquí us deixo algunes imatges.







I per el camí et trobes amb plantes tricentenaries com aquesta Cyca reboluta espectacular.


I acabes tornant en mig del groc.....



61a. Girona Temps De Flors. El Claustre.

Us deixo un vídeo amb les imatges del Claustre, com cada any un dels llocs més espectaculars i variats amb idees molt originals. Aquest any des de les plantes medicinals, fins Carlemany tot un recorregut floral per repetir. Espero que us agradi.


diumenge, 8 de maig del 2016

61 Girona Temps de Flors. El Concurs.

Aquí us deixo un vídeo amb les imatges del Concurs de Flors i Plantes al convent del Dolors a la Plaça de la Mercè.


diumenge, 1 de maig del 2016

Mercat de les Herbes de la Ratafia.

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el Mercat de les Herbes de la Ratafia a Santa Coloma de Farners. Aquí us deixo el vídeo resum del que han sigut els 2 dies de mercat, xerrades i passejades.
Espero que us agradi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...