És un plat d'estiu que es menja fred, només cal tenir llenties de bona qualitat, jo les compro a la menuda, de la varietat pardina i ecològiques, provinents de l'Aragó de Ecolecera. Les tomates i la ceba són també ecològiques del meu hort.
Per preparar el plat, poso en remull les llenties unes tres hores, després les aclareixo i utilitzo l'olla a pressió per cuinar-les uns 7 minuts quan comença a girar la vàlvula. Llavors les trec, deixo que es refredin, afegeixo la ceba i els tomàquets tallats ben petits i a la nevera.
És un plat ideal per un dia sense carn i un àpat complet si el combineu amb arròs, perquè ajuda a assimilar les proteïnes vegetals de les llenties i si voleu aprofitar al màxim el ferro, un suc de llimona o taronja que porta força vitamina C, que afegida a la del tomàquet ens ajudarà a fer d'aquesta recepta, un plat perfecte per una dieta super nutricional i ben fresqueta per aquest estiu de calor.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada