Font: http://hierbamedicinal.es (traducció automàtica)
Nom científic de la taronja dolça: Citrus sinensis (L.) Osbeck
ALTRES NOMS COMUNS: Taronja, Taronja de la Xina, Taronja cajel, Taronja blanca,Naranjo .
HÀBITAT I DISTRIBUCIÓ GEOGRÀFICA:
Probable d'Indoxina i Xina meridional. S'atribueix als portuguesos la seva introducció a Europa ia Colom a Amèrica (Haití). Extensament conreada a escala productiva majorment i regions de les províncies occidentals i centrals. Molt estesa a la costa mediterrània d'Espanya (València i Múrcia)
El principi actiu amb propietats medicinals es troba a la closca del fruit i les fulles.
PROPIETATS MEDICINALS atribuïdes:
Suc dels fruits refrescant. Decocció de fulles i "cabdells" tendres anticatarral i sudorífica. Infusió de les flors antiespasmòdica. Decocció d'escorça de fruits tònica i carminativa. Oli essencial d'activitat antibacteriana d'ampli espectre.
Sistema cardiovascular: Protector dels petits vasos.
Sistema digestiu: Antiespasmòdic.
Sistema genitourinari: Diürètic.
Pell i mucoses: Antifúngic, antibacterià.
COMPOSICIÓ:
Fulles, flors i escorça de fruits es caracteritzen per la presència d'un oli essencial, el que segons l'òrgan presenta com a component principal limonè, linalol o nerol. La polpa dels fruits conté grans quantitats d'àcids orgànics (cítric i màlic principalment) i vitamina C.
TOXICOLOGIA i avisos
L'oli essencial o parts de la planta que el continguin, pot causar dermatitis. No exposar al sol les parts tractades amb productes d'aquesta planta. Tòpicament no utilitzar per més de 3 setmanes.
INDICACIONS TERAPÈUTIQUES
Decocció: bullir per 5 minuts 5-12 g de fulles fresques o escorça de fruits. Ingerir 300-500 ml al dia repartits en 2-3 dosi.
La mateixa decocció s'aplica localment a les parts afectades 2-3 vegades al dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada