"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 30 de novembre del 2011

JARDÍ BOTÀNIC DE DURBAN

Avui toca presentar-vos el Jardí Botànic de Durban, us faré un breu resum,  encara que seria fantàstic poder visitar-lo  en un futur i poder comptar-me entre els 500.000 visitants al any que tenen la sort de passejar entre mig de les millor col·leccions del mon de orquídies, cícades i palmàcies.

Jardí Botànic de Durban, Durban

Durban és la ciutat on s’està celebrant el COP17 (Conferencia de les Parts sobre el Canvi Climàtic), en honor a totes les persones d’arreu del mon que s’han reunit per parlar i tractar d’arribar a un acord, com el Premi Noble, Arquebisbe Desmund Tutu, que avui ha demanat a Canada que es repensi la seva actitud d’afavorir l’explotació de les sorres bituminoses d’ Alberta i les rebutgi com ja va fer els 1980’s  en la campanya en contra de ‘whites-only’ per defensar els drets humans. Esperem que els polítics canadencs escoltin a la seva gent i protegeixin el seu entorn davant dels interessos de les multinacionals petrolíferes.

El Jardí Botànic de Durban es va començar al 1849 en època colonial com una zona de cultiu de nous conreus de interès comercial. A partir d’aquell moment es van començar a plantar deiferents especies i coleccions. Els objectius del jardí botànic són:


  • La conservació de la flora africana especialment orquiies, palmeres i cicades.
  • Demostrar el rol de les plantes en el verd de les ciutats i els beneficis socials i ambientals. Es donen cursos de jardineria orgànica i plantes medicinals.
  • Treballar amb altres jardins botànics en la conservació i manteniment  dels lligams dins la comunitat científica.
  • Despertar entre el públic apreciació per els jardins a traves de l’educació ambiental.
  • Mantenir els jardins com un lloc tranquil pels visitants com un dels llocs d’interès a la ciutat de Durban.
El jardí compta amb diferents zones dedicades a la flora autòctona i internacional, amb una zona per a concerts i espais per conferencies, congressos i festes. També hi té un llac, un arborètum  i el Jardí dels Sentits especialment creat per a gent cega.
Per molta més informació premeu aqui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...