"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 30 de setembre de 2016

Calendari Tallers de Tardor als Jardins de Mas Maiensa



CALENDARI TALLERS TARDOR.

OCTUBRE

Dissabte 15, de 11.30 a 12.00: Taller de hort-jardí ecològic: Com preparar un bon compost, per millorar el sòl del teu hort o jardí.

Dissabte 22, de 11.30 a 12.00: Taller de cosmètica natural: Que són, per què ens serveixen i com preparar olis, olis essencials i oleats.

NOVEMBRE

Dissabte 12 de 11 a 12.30: Taller de hort-jardí ecològic: Propagació de les plantes: sembra, esqueixos, i divisió.

Dissabte 26, de 11 a 12.30: Taller de cosmètica natural: ‘Com preparar cremes per les mans i facials.

DESEMBRE

Dissabte 10, de 11 a 12.30: Taller de cosmètica natural: Preparar glos labial i mascara de pestanyes o rímel.

Dissabte 17, de 11 a 12.30: Jornada de Portes Obertes. Preparem Decoracions Nadalenques amb Feltre. 

Per més informació www.masmaiensa.com

dijous, 29 de setembre de 2016

Masanobu Fukuoka I L'Agricultura Natural. One Straw Revolution.

Masanobu Fukuoka (1913-2008) va ser un japonès, que va estudiar microbiologia, va treballar com edafòleg ( estudiar els sòls ) i fitopatòleg ( estudiar les patologies de les plantes). però un bon dia guiat per la seva intuïció va decidir retornar a la granja familiar i començar a practicar agricultura natural, es dir acostar-se a la natura observar-la i deixar-la fer. A l'edat de 62 anys va escriure el seu llibre 'La revolució d'un bri de palla' (One Straw Revolution), que s'ha traduït a molts idiomes i va obrir els ulls de moltes persones entre elles a Bill Mollison que va crear la permacultura. I un segon llibre 'La senda natural del cultiu'.

El més important de l'agricultura natural consisteix en no treballar el sòl, no llaurar-lo, ni cultivar-lo. I no emprar cap tipus de productes sintètics: ni adobs, ni pesticides. Principalment, cal sembrar, sembrar i sembrar.

Us deixo dos vídeos, el primer només té subtítols en anglès o japonès. I el segon en castellà. Si vols pots activar-los, quan el visualitzis.

 Espero que us faci veure, que realment hem d'acostar-nos cada dia més a la natura, en lloc d'allunyar-nos. Ella té la solució a tots els nostres problemes, deixem-la fer i tot tornarà a lloc. No vulguem fer-la a la nostra manera deixem la lliure.





dijous, 22 de setembre de 2016

L'Eriçó dels Jardins de Mas Maiensa


A vegades la natura et dona sorpreses, avui quan tornava de fer un vol per els jardins s'ha girat el capvespre i per sot la meva llum solar m'ha permès veure un petit mamífer que normalment es fa difícil de veure. 

Si, ja ho heu endevinat un eriçó que fins i tot s'ha deixat fotografiar. Estic ben contenta i aquí us el presento.

Espero, creuar-me'l altre capvespre, a veure si tinc sort.


divendres, 16 de setembre de 2016

Darrera Lluna Plena D'Estiu.


Avui, ha sortit la darrera lluna plena d'aquest estiu a les 21.07,  entremig de núvols,  per celebrar-ho us deixo aquestes imatges i un poema ben bonic de la Joana Raspall.


La Lluna

Ahir, quan tothom dormia
la lluna va anar a fer un volt.
Va trobar quatre estrelletes,
va sentir xutar un mussol
i es va gronxar amb quatre núvols
com si fossin un bressol.

Dormiu, que tot és silenci,
dormiu, nens petits del món.
Que ja us vetllen les estrelles,
la lluna i el rossinyol.
Tanqueu els ulls ben de pressa
perquè s'hi aturi la son.

Joana Raspall

diumenge, 11 de setembre de 2016

Poema del 11 de setembre de Josep Carner.

Foto: Des Berga amb independència.


Oh valentia funeral del setge,


bandera que esparraca el foraster!


En terra jau, nafrat, el banderer;


la mort arriba que el seu mal li metja.

Cau la ciutat. El fratricidi petja


un vell destí mentre que el nou ja ve.


La boira fuig pel foradat carrer


com una glassa dolorosa i lletja.

Sinistre sona, travessant les places,


el martelleig d’unes feixugues passes.


El vent se’n du la cendra de les lleis.―

Homes callats, coberts de sang i sutge,


alcen l’esguard impenitent, que jutja:


poble vençut que sobreviu als reis.

Josep Carner (1914)

dijous, 8 de setembre de 2016

Les Orenetes dels Jardins de Mas Maiensa Es Preparen Per Marxar.

Aquest matí les orenetes han vingut al hort agafar energies, han volat i revolat per sobre el hort agafant els insectes que volaven i preparar-se per marxar. Ja fa dies que volen en grup per diferents espais al voltant dels jardins, però avui sembla que es vinguin acomiadar. I he decidit fer aquest petit vídeo de record fins que tornin la primavera vinent.

Adéu orenetes, fins ben aviat, bon viatge.

Aquí el teniu espero que us agradi.

video

dilluns, 5 de setembre de 2016

Horts Quadrats De Tardor.


Avui, ja he replantat els horts quadrats amb les hortalisses de tardor: cols, bròquils, apis, cebes i enciams de la varietat salanova i maravilla.

Aquesta potser serà la darrera plantada, les fustes comencen a estar força gastades i necessiten lligams amb filferro perquè les unions ja no collen bé. De totes maneres aquest és el seu 5 any i han suportat vint plantades, unes quatre per any.

Per la propera temporada de primavera, ja tinc preparat els nous horts quadrats que us presentaré el proper any. Aquest encara em permetran una plantada més.

diumenge, 4 de setembre de 2016

Amanida Amb Tomata Cor de Bou


Aquesta amanida encara d'estiu, ja serà la darrera que podré fer amb cogombre, les plantes ja estan acabant el seu cicle i avui he collit els ultims.

Però encara podrem gaudir d'uns bons tomates de la varietat de Cor de Bou, que aquest any han anat endarrerides i ara és el moment en que estic collint-ne més. Són tan deliciosos i dolços que fan de qualsevol amanida un plat perfecte per els dies de calor.

No sé perquè, però sempre m'han agradat les amanides des de ben petita i quan més ingredients tenen més m'agraden. Aquesta d'avui porta les verdures clàssiques del estiu: amanida francesa, cogombre, pebrot verd i una mica de vermell i la tomata Cor de Bou. Una amanida ràpida per acompanyar una bona truita de carabassó.

I a dinar que ja toca. I de postres gelat de vainilla amb confitura de mores, acabada de fer.

Bon profit!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...