"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 31 de maig del 2015

Jornada de Portes Obertes als Jardins de Mas Maiensa. Passejada Remeiera.

Dissabte 6, de juny 2015 de 10:30 a 12:00: Jornada de Portes Obertes, vine a gaudir de les plantes remeieres.


Passejada guiada pels jardins de Mas Maiensa, coneixerem les plantes remeieres cultivades i algunes de creixement espontani.


Vine i gaudiràs d'un matí als jardins al final del passeig farem un mos.


Cal inscriure's escrivint un correu a jardinsmasmaiensa@gmail.com

Més informació www.masmaiensa.com

dissabte, 30 de maig del 2015

Visca el Barça. Campió Copa del Rey 2015

El Barça ha donat tot el seu millor futbol. Messi com sempre demostrant la seva qualitat i Neymar un gran aprenent ja  tenim dos grans jugadors.
Sembla que els convidats no han sigut ben rebuts, quan la majoria del camp, tant se val el color que vesteixi, xula i xiula per alguna cosa deu ser.
Un gran resultat, 1-3 a favor del campió, el Futbol Club Barcelona.

dimarts, 26 de maig del 2015

25èna Exposició de Flors, Plantes i Aparadors de Llagostera 2015

Aquí teniu un vídeo amb les imatges de la mostra floral al casc antic de Llagostera per la Festa Major 2015. Aquest any ja s'han celebrat 25 anys i ha estat tot un esdeveniment. Espero que us agradi.


diumenge, 24 de maig del 2015

Taller a Els Jardins de Mas Maiensa: Com Tenir Cura del teu Jardí i Hort amb Tractaments Naturals i Plantes Companyes.

Aquest dijous dia 28 de maig o dissabte 30 de maig de 2015 als Jardins de Mas Maiensa oferim el darrer curs de primavera sobre els tractaments naturals i plantes companyes per el jardí i hort .


En aquest taller aprendràs a preparar alguns productes fitosanitaris a base de plantes i quines són les plantes companyes que pots utilitzar al teu hort per allunyar les plagues al teu jardí i hort d'una forma natural.

Els esmorzars al jardí: Dijous o Dissabte de 11 a 2/4 de 1 (11.00 a 12.30)
Els berenars al jardí: Dijous de 4 a 2/4 de 6 (16.00 a 17.30)
Per més informació: jardinsmasmaiensa@gmail.com

dijous, 21 de maig del 2015

Premi Internacional Catalunya 2015 pèr a Jane Goodall.

De la web efeverde us deixo el següent article. (traducció automàtica)

La primatòloga Jane Goodall guanya el Premi Internacional Catalunya
Foto: www.depauw.edu

La primatòloga anglesa Jane Goodall ha estat guardonada avui amb el Premi Internacional Catalunya per la seva XXVII de triple vessant "analítica, empirica i compromesa ", segons ha anunciatel president de la Generalitat, Artur Mas.

Després d'examinar les 152 candidatures presentades, provinents de 52 països i de 180 institucions, i dels mateixos membres del jurat, s'ha acordat per unanimitat concedir el premi a una dona que destaca per la seva "transcendental contribució científica".
Pel president delegat del jurat, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, es tracta d'una científica que amb el seu treball ha ajudat a una "millor comprensió de la naturalesa, la cultura i el comportament humans", mostrant "que no són fenòmens independents" .

En la seva al·locució, Rubert de Ventós ha ressaltat la seva aproximació a la vida dels grans simis, el que ha suposat "una nova visió de la biosfera".
Així mateix, ha tingut un record per a científics com el desaparegut Jordi Sabater Pi, un dels especialistes més importants a nivell mundial en l'estudi de l'etologia i l'etnologia, i ha mantingut que el premi cau "en terra ja adobada".
Per la seva banda, el fundador i president de l'Institut Jane Goodall a Espanya, Ferran Guallar, ha llegit un escrit de la pròpia premiada, que viatjarà a Barcelona al juliol per recollir la distinció, en el qual ha dit sentir-se "molt honrada", a alhora que ha considerat que el premi li permetrà incrementar les seves relacions amb Catalunya.
En aquest punt, ha recordat que és d'aquesta comunitat d'on sorgeixen diversos programes ambientals, "no únicament estudis científics sobre els ximpanzés".
A més, ha dit sentir-se "molt orgullosa del gran treball de l'Institut Goodall a Espanya", i ha recordat en el seu escrit que en els pròxims dies aquesta institució organitza la seva cimera anual a Barcelona, ​​en la qual es reuniran representants de la trentena de les seves oficines que tenen a tot el món.
Serà, ha assegurat, "una cita de diàleg i confraternització, de la qual sortiran acords per millorar la protecció de la natura i, especialment, dels ximpanzés".
Ferran Guallar ha reflexionat, d'altra banda, sobre la influència que té actualment Goodall i ha subratllat que "divulga la ciència i es preocupa de l'objecte estudiat".
Nascuda a Londres l'any 1934, Goodall aviat va fer realitat el seu somni de viatjar a l'Àfrica, on en contacte amb el paleontòleg Louis Leakey, es va orientar a l'estudi dels ximpanzés, realitzant importants descobriments, amb mètodes poc convencionals, com posar noms a els primats estudiats, en comptes de nombres com fins aquell moment.
Els seus estudis pioners sobre els ximpanzés salvatges i els seus hàbitats, iniciats fa 55 anys a Tanzània, han canviat "radicalment" la manera de veure a aquests animals, als la primatòloga considera com "individus amb ment, emocions i personalitats pròpies".
El Premi Internacional Catalunya és un guardó que distingeix a aquelles persones que contribueixen a desenvolupar els valors culturals, científics o humans al món, i al llarg dels seus 27 convocatòries l'han obtingut des de l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, l'any passat, a altres personalitats com Václav Havel, Jacques Delors, Doris Lessing, Harold Bloom, Pere Casaldàliga, Jimmy Carter, Haruki Murakami, Lula da Silva o Malala Yousafzai.
El lliurament del premi, amb un jurat format per filòsofs, sociòlegs i biòlegs com Richard Sennett, Edgar Morin, Anna Veiga i Jorge Wagensberg, se celebrarà el proper 27 de juliol en una cerimònia al Palau de la Generalitat, presidida per Artur Mas. EFE

dilluns, 18 de maig del 2015

Llibre Per Anar A Caminar. Males Herbes de Ramon Pascual.


Un llibre per dur a la butxaca quan vas a caminar, per conèixer aquelles plantes ben properes que pots trobar arreu. Males Herbes. Guia per conèixer la vegetació arvense i ruderal. De Ramon Pascual. Cossetània Edicions.  

És un bon llibre com diu la Montserrat Mitjans al pròleg 'aquells que accepteu la invitació i el repte de fer l'esforç d'anar coneixent aquestes plantes, tan properes i desconegudes, aquest llibre us aplanarà el camí. ...'

El  llibre dedica unes primeres a Generalitats.  On l'autor ens explica el concepte, virtuts i origen de les males herbes. Després comença la guia, cada planta esta identificada amb una bona imatge, el seu nom comú, el nom científic i la família botànica. A continuació trobem la descripció i alguna anècdota.
A la primera pagina i trobem un vers de 'Les flors sense nom' del llibre 'Ram diürni' de Vicent Andrés Estellés, que us transcric a continuació.

No oblide mai les castes flors anònimes
vora els camins que creuen el país.
Per elles tinc un amor principal.
Amb ulls goluts i grandissim respecte
les veig sovint i tempte els seus estams,
el dèbil os, la dolça anatomia.
El seu destí dignament proletari
és alegrar la vida de tothom.

diumenge, 17 de maig del 2015

60a. Edició De Girona Temps De Flors

Aquest any fa 60 anys de la primera edició de Temps de Flors i el barri vell s'ha omplert de flors i plantes, que han lluït durant 15 dies per tots els visitants, que cada vegada arriben de més lluny per visitar-la.



Aquí, us deixo aquest vídeo amb les imatges captades amb el mòbil, que vaig fer en la meva caminada a traves de colors, textures i formes que obren el pensament als records, de cascuna de les exposicions anteriors viscudes. Espero que us agradin.

divendres, 15 de maig del 2015

Rosa Rugosa Blanca Doble de Coubert


La Rosa rugosa 'Alba' és una varietat procedent del sud-est asiàtic, Japó, Corea i la Xina. S'ha estes per tot el mon, fins i tot hi ha zones on s'ha convertit en una espècie invasora. Part de la costa est americana i alguna zona a les illes alemanyes, es degut a que és molt resistent a les malalties i s'adapta fàcilment als sols pobres i amb alt contingut de salt, com són les zones properes al mar.

Són arbusts de fins a metro i mig d'alçada, molt densos que creixen fàcilment per estolons, Les seves flors són molt oloroses i en el cas d'aquesta varietat són blanques i dobles, tenen una abundant floració a la primavera i després van florint de tant en tant. Les abelles troben molt d'aliment a les seves flors i ajuden a la seva pol·linització, per tant són ben considerades com a plantes companyes. Tanmateix, els seus fruits són comestibles amb gran contingut de vitamina C, conté 20 vegades més que la taronja.

Són ideals en el jardí per donar color i olor plantades en parterres i zones de baix manteniment, requereixen una poda anual i sobreviuen amb un reg gota a gota. Estan encantades amb una aportació de compost ben fermentat a la primavera que els hi aportarà nutrients durant la primavera i l'estiu apart de retenir l'humitat.




diumenge, 10 de maig del 2015

62è Concurs- Exposició de Flors de Sant Feliu de Guixols.

Aquest any, comencem la ruta dels concursos i exposicions de flors amb el Guíxols Flors, els dies 3 i 4 de maig precedint els concursos de Flors de Girona i Llagostera, he visitat la 62 edició d'una mostra que omple de flors diferents espais de la vila empordanesa, també l'Escola de Musica ha ofert diferents concerts.

Aquí us deixo unes quantes imatges, perquè hi gaudiu.

Taller a Els Jardins de Mas Maiensa. Com Tenir un Hort Natural i Ecològic al Teu Jardí. L’Hort Quadrat.


Aquest dijous 14 o dissabte 16 a Els Jardins de Mas Maiensa t'oferim el Taller d'hort ecològic, hort quadrat ideal per qualsevol jardí petit.



En aquest taller aprendràs a construir i plantar un hort ecològic i natural, tanmateix t'ensenyarem quines hortalisses pots plantar i com treure el màxim profit del teu espai, plantant a quadres i com combinar les diferents especies de plantes per el hort.

Pots venir a:

Els esmorzars al jardí: Dijous o Dissabte de 11 a 2/4 de 1 (11.00 a 12.30)
Els berenars al jardí: Dijous de 4 a 2/4 de 6 (16.00 a 17.30)

Per més informació: jardinsmasmaiensa@gmail.com o www.masmaiensa.com

divendres, 8 de maig del 2015

Louie Schwartzberg: La bellesa amagada de la pol.linització.#TED talk

A continuació us deixo una xerrada de #TED sobre la pol·linització i la seva importància per la vida al planeta terra.  El cineasta Louie Schwartzberg en fa una petita xerrada i ens mostra imatges de la seva pel·lícula, "Wings of Life" ("Ales de vida"), inpirada per la desaparició d'un dels principals pol.linitzadors de la natura, l'abella. Podeu posar subtítols en català.

Azalea En Flor


L'azalea és una de les plantes de flor més utilitzada al interior durant els mesos de tardor i primavera, però viu molt bé al jardí sempre que tinguem principalment cura del sòl i el rec.

L'azalea és una planta que viu a mitja ombra, en sòls àcids i per tant cal regar-la amb aigua amb poca calç com la de pluja. necessita de ser regada sovint perquè les seves arrels no tenen pels absorbents, per això és convenient un substrat lleuger i amb bon drenatge. Cal tenir en compte que un excés d'humitat pot provocar podridura d'arrels a la que és molt propensa.

El seu nom botànic és Rododendron indicum i pertany a la família de les ericàcies, Originaria del Japó i el E. Asia, és apreciada per la seva floració, de primavera, amb una coloració que va des de el blanc fins el vermell passant per totes les tonalitats de roses, en tenim de flors senzilles o dobles. Són plantes de fulla perenne, ovalades, de color verd fosc.

Al jardí les podem plantar com un arbust, a sota dels arbres o una zona ombrejada, tenint en compte que les arrels dels arbres no competeixin amb les seves arrels, que són molt delicades com ja he comentat per la manca de pels absorbents i per tant l'aportació de compost o humus ben fermentat és una practica molt útil per el seu bon manteniment. Si les teniu amb contenidors es aconsellable posar un plat i omplir-lo per regar-les, però tenint cura de que no estigui sempre ple d'aigua, per evitar la podridura d'arrels.

dijous, 7 de maig del 2015

El Sòl És Tot El Que Tenim, Conservem-lo

Us deixo aquest vídeo sobre el sòl relitzat per naturespeaking.com, molt important i bàsic per la nostra subsistència al planeta.En aquest Any Internacional del Sòl, cal plantejar-se com recuperar i respectar el sòl. Espero que us agradi.

diumenge, 3 de maig del 2015

Girona Temps de Flors 2015. El Cartell

El cartell guanyador d'aquest any ha sigut dissenyat per Daniela Monsó de segon de batxillerat artístic del Institut Sobreques. Des de fa 6 anys aquest institut és el encarregat de fer el cartell de Girona Temps de Flors.

La 60a edició Temps de Flors està escalfant motors i ja té el cartell llest. El 24 de març es va presentar al públic en general amb un acte a l'institut, on el alcalde i director del centre van fer conéixer el cartell guanyador. La seva autora explica, que es va basar en una foto, que va fer ella mateixa, amb uns gots sobre el pont de pedra amb diferents flors.

A mi m' ha agradat l'idea i també la representació gràfica que n'ha sortit. Espero que ja tingueu a punt la data i les espardenyes per anar a voltar per Girona Temps de Flors. Jo ja ho espero amb gran delit.


divendres, 1 de maig del 2015

Poema De Les Flors de Maig.


Amor

Ara ve lo mes de Maig,
regalada primavera; 
de totes les seves flors 
mon Amor és la més bella.

Vindran l'estiu i l'hivern  
no se'n veurà cap en terra, 
sino la del meu Amor, 
que de totes és la reina.


Jacint Verdaguer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...