"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 29 de setembre del 2014

TALLER DE COM REPRODUIR LES PLANTES. LA SEMBRA I LA DIVISIÓ

Aquesta setmana 2 i 4 de octubre: Com reproduir les plantes. La sembra i la divisió.


Els esmorzars al jardí: Dijous i Dissabtes de 11:00 a 12:30
Els berenars al jardí: Dijous de les 16:00 a les 17:30

Aprendràs a plantar les llavors i com fer un llavorer amb éxit i també com dividir les plantes per el teu hort i jardí.

T'esperem.

Ja pots apuntar-te. 10 € per sessió. 12 € per 2 sessions.

Places limitades.

Per correu: jardinsmasmaiensa@gmail.com

Més informació a www.masmaiensa.com

dijous, 25 de setembre del 2014

La cimera del Clima de Nova York demana audàcia, però es tem que, una vegada més, tot quedi en paraules


Us deixo l'article aparegut al bloc de Mon Sostenible sobre la cimera sobre el canvi climàtic convocada d'urgència per Ban Ki-moon davant del increment de CO2 a l'atmosfera. Espero que sigui del vostre interès, jo l'he trobat molt entenedor i interessant.
.
La Cimera sobre el Canvi Climàtic, que es celebra a la seu de Nacions Unides a Nova York el 23 de setembre, pretén arrencar mesures eficaces als liders mundials en àmbits com la financiació i les energies renovables, però es tem que el problema global quedi eclipsat i tot quedi en paraules. A la Cimera, on també es persegueix aplanar el camí cap a les dues properes cimeres sobre el canvi climàtic, la de Lima a finals del 2014 i la de París, el 2015, es presenten quatre recomanacions: definir un marc per a "posar preu " a les emisions de carboni; buscar instruments financiers innovadors; acabar amb la ambigüitat política sobre l'assoliment d' un creixement económic verd i definir iniciatives comunes per a reduir les emisions de carboni.
La cita, a la que hi assisteixen 120 presidents i caps d'estat, entre ells els Reis d'Espanya, la ministra d'Agricultura Isabel García Tejerina i el ministre d'Afers Exteriors José Manuel García Margallo, no és part de la Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic, la COP, i per tant, no s'hi portarà a terme cap negociació.

L'ONU espera que, fomentant la voluntat política i movilitzant a l'acció, es generi una dinàmica que condueixi a l'èxit de les negociacions, quan aquestes arribin. La Cimera de París, que s'ha de clebrar a finals del 2015, és la data fixada per presentar l'acord que ha de substituir el Protocol de Kyoto per a la rebaixa dels gasos contaminants.

Pel secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que ha estat present a la Marxa Climàtica dels Pobles prèvia a la Cimera que va tenir lloc a Nova York,

dimarts, 23 de setembre del 2014

La Tardor i Les Fulles.

A la tardor les fulles canvien de color i són les principals protagonistes de la tardor fan que el paisatge verd de l'estiu canvi de color i més tard desapareix per arribar a l'hivern.

Per rebre la tardor que aquesta matinada s'ha instal·lat al calendari, us deixo del bloc biblioteca viva aquest poema de la Joana Raspall (1913-2013) que el novembre farà un any de la seva mort.


dilluns, 22 de setembre del 2014

TALLER ALS JARDINS DE MAS MAIENSA. COM FER SABÓ PER A TU I PER LA TEVA LLAR.


Aquesta setmana 25 i 27 de setembre: Com fer sabó per tu i per la teva llar.


Els esmorzars al jardí: Dijous i Dissabtes de 11:00 a 12:30

Els berenars al jardí: Dijous de les 16:00 a les 17:30

Aprendràs a fer sabó i les formules per diferents classes, tant per l'ús a la llar, com per tenir cura personal.

T'esperem.

Ja pots apuntar-te. 10 € per sessió. 12 € per 2 sessions.

Places limitades.

Per correu: jardinsmasmaiensa@gmail.com

Més informació a www.masmaiensa.com

diumenge, 21 de setembre del 2014

LA MARXA PEL CANVI CLIMÀTIC A BARCELONA. 21 DE SETEMBRE 2014

Aquí teniu un vídeo del que ha sigut la Marxa pel Canvi Climàtic a Barcelona, aquest matí.
Tothom vestia de Blanc com a símbol del Dia Internacional de la Pau i lluia un cor verd com a símbol d'amor per la terra i totes les formes de vida que la poblen.
Espero que us agradi.

AVUI. LA MARXA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.

La marxa contra el canvi climàtic a Nova York ha reunit 310.000 persones que han demanat una solució per l'escalfament global. En un ambient pacífic i festiu grups de persones de totes les edats han recorregut els carrers de Nova York, però també s'han organitzat arreu del planeta unes 2800 marxes en 166 paisos. Entre les persones assistents també s'hi trobaven gent del cinema, musica i polítics, com Leonardo di Caprio, Sting, Al Gore i Ban Ki-moon.

Aquí teniu el cartell de la Marxa Ciutadana pel Clima a Barcelona #BCN21S. Que s'ha trobat al passeig de la platja de la Barceloneta per donar suport i encoratjar als líders mundials que es trobaran a la Cimera del Clima el dia 23 de setembre a Nova York.


Marcha Barcelona.jpg

Barcelona, una de las ciutats del món amb més persones, associacions, entitats i col·lectius sensibilitzats pel medi ambient i que treballen per un món millor i sostenible, marxarà vora el mar (símbol de vida) amb roba blanca (símbol de pau per al planeta, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau) i cors verds (el nostre amor cap a la Terra i totes les seves formes de vida). Dues hores de marxa pacífica. 2 kilòmetres de passeig al costat de la platja de la Barceloneta.

Vídeo de l'ONU per la Cimera del Clima a Nova York


El dia 23 de setembre es celebrarà a les Nacions Unides la Cimera del Canvi Climàtic, convocada pel secretari general, Ban Ki-moon, perquè els líders mundials adoptin mesures audaces amb què salvar el nostre planeta d'una catàstrofe provocada per nosaltres mateixos. Comparteix aquest vídeo, on activistes, personalitats i polítics d'arreu del món mostren el seu suport a la pròxima Cimera del Clima  a Nova York, en un nou vídeo produït per l'ONU.



«Aquesta és la qüestió que definirà a la nostra generació», diu el secretari general, Ban Ki-moon, al vídeo, mentre demana als dirigents que vinguin preparats per anunciar mesures audaces la propera setmana a la Cimera. en què diverses personalitats i famosos expliquen la imperiosa necessitat que tenim d'actuar, i digues sí a combatre el canvi climàtic.

Entre les personalitats que apareixen al vídeo hi ha els actors Antonio Banderas, Li Bing Bing i la supermodel Giselle Bündchen, l'astronauta, Coronel Chris Hadfield, i la reconeguda experta en ximpanzés, Jane Goodall.


dijous, 18 de setembre del 2014

EL CARD. LA FLOR NACIONAL D'ESCÒCIA

Una flor tant popular, però senzilla i sobre tot punxeguda és un dels símbols d'Escòcia des de ja fa segles.
estaticos.qdq.com

El 1678 es va crear l'Ordre de Cavalleria del Card segons explica el següent relat de la història.  En la guerra contra els danesos, durant un atac per sorpresa, un cavaller danes va trepitjar un card i va fer un crit de dolor que el va delatar, llavors va ser descobert per l'exèrcit escocès que va poder repelir l'atac i va honorar la flor del card tot fent-la el seu emblema.

I sempre més la flor de Card és un dels simbols escoses.

dimecres, 17 de setembre del 2014

LA BASSA DELS JARDINS DE MAS MAIENSA

Algunes dites populars ens recorden el bé de la pluja i l'aigua per el nostre entorn.
'Després de la tronada ve la pluja' i 'Després de la pluja ve el bon sol' i així ha estat als Jardins de Mas Maiensa, la bona pluja ha omplert la bassa i aquí teniu les imatges.


Aquesta bassa és natural i només es omple amb la pluja, recull tota l'aigua d'escorrentia quan plou amb ganes. Com diuen les dites populars 'Quan plou i s'arrasa, queda't a casa' , 'Quan plou molt no hi valen paraigües' i 'Pluja de ruixada, pluja de durada'.
 Només calen ganes de ploure i uns 70-90 litres i la bassa dels Jardins de Mas Maiensa ben plena és.

dimarts, 16 de setembre del 2014

MARXA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC. PEOPLE'S CLIMATE MARCH


Per el diumenge, 21 de setembre s'està preparant una marxa ciutadana a Nova York per alerta als caps d'estats que es reuniran a la Cimera Mundial pel Clima, el dimarts 23 de setembre, aquesta conferència d'urgència per tractar el canvi climàtic ha sigut convocada per l'ONU i el seu representant Ban Ki-moon davant del increment de CO2 a l'atmosfera i els problemes relacionats, com la possible emissió del gas metà acumulat a la tundra àrtica.

Moltes organizacions, associacions, fundacions i grups ecologistes i socials criden a tothom a participar. I és per això que s'estan organitzat arreu del planeta marxes paral·leles, per reforçar la veu dels que es reuniran a Nova York. I unir a tots plegats en una mateixa veu per fer arribar als caps d'estats que negociin el ús i promoció de les energies netes i taxin les energies procedents dels combustibles d'origen fòssils (petroli, gas i carbó).

Si pots apuntat alguna de les marxes que es fan arreu del territori i si no en pots organitzar una des de avaaz.org o 350.org entre altres.

dilluns, 15 de setembre del 2014

TALLER ALS JARDINS DE MAS MAIENSA: EL SECRET DEL TEU JARDÍ I HORT. EL COMPOST I L'HUMUS.





Els esmorzars al jardí: Dijous i Dissabtes de 11:00 a 12:30
Els berenars al jardí: Dijous de les 16:00 a les 17:30


Aquesta setmana 18 i 20 de setembre:
Aprendràs les diferents maneres de fer compost i la diferència entre compost i humus.


T'esperem.

Ja pots apuntar-te.

Per correu: jardinsmasmaiensa@gmail.com

Més informació a www.masmaiensa.com

divendres, 12 de setembre del 2014

LA MEVA ORQUÍDIA PREFERIDA. PHANAELOPSIS.


Aquesta és la meva orquídia preferida en tinc quatre que són les que puc tenir a la finestra de la cuina el lloc ideal per elles. Una de cada color: una blanca, una rosa clar, la pigallada de blanc i lila, i la fucsia de la foto.

No em porten gaire feina, el seu manteniment és bàsic regar-les i adobar-les un cop al mes. Totes em van florint esglaonadament quan acaba una ja comença l'altre sempre tinc alguna flor.

No els hi tallo les vares desprès de florir, només si secant, estic esperant que em sorti algun keiki per poder reproduir-la, però de moment res de res.

Consells bàsics per tenir orquídies a casa. Llum els hi cal força llum però no directa filtrada per una cortina. Aigua regar 2 cops per setmana però evitar el excés d'aigua, necessita un substrat amb molt bon drenatge i airejat. Temperatura mínima 12 graus i la maxima 24-25 graus. Nutrients. Comprar fertilitzant per orquídies. Trasplantar en cas que hagi crescut molt, però prefereixen un contenidor amb les arrels atapeïdes, afavoreix la floració. Reproducció per keikis, fulles que es desenvolupen en la vara de les flors donant lloc a una nova plàntula, que un cop faci arrels es pot tranplantar a un contenidor nou.

dijous, 11 de setembre del 2014

ARA I AVUI CELEBREM EL TRICENTENARI. DIADA 11 DE SETEMBRE DE 2014.

Ara és l'hora. Dia 0. Ja són 300 anys d'aquell 11 de setembre de 1714 on els nostres avantpassats van lluitar per les llibertats d'un poble, un país i una nació.  Els anys han passat i finalment ara som aquí per reivindicar la democràcia i que siguem lliures amb dret a votar el 9 de novembre de 2014, com tenen el dret altres pobles.
Per això mils de milers de catalans ens trobarem per fer la #ViaCatalana2014 a Barcelona i així celebrar el Tricentenari i honrar els que van donar la vida el 11 de setembre de 1714.

L'Onze de Setembre de 1714 de Salvador Espriu.

Cel.lebrem el Tricentenari.
L’ONZE DE SETEMBRE DE 1714
Almenys ens han deixat
L’honor de caure sols.
En la desesperança,
Acceptem la foscor.
Demà retornarem
Al treball, a l’esforç.
Dreçats, hem de cavar
Als bancals de la por.
Aprofundim rars pous
Als orbs ulls de la mort.
Enllà d’aigües llotoses,
Terra bona, llavor.
Salvador Espriu Del llibre “Per a la bona gent”

diumenge, 7 de setembre del 2014

JORNADA PORTES OBERTES ALS JARDINS DE MAS MAIENSA

DISSABTE, 13 de  Setembre de 2014 

DE 11 a 12.30 

JORNADA DE PORTES OBERTES

ALS JARDINS DE MAS MAIENSA

Farem Tintura de Romaní.

Recorda portar un pot de vidre, alcohol i una bossa.

Es prega confirmació al 663.051.549 o jardinsmasmaiensa@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...