"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 30 de maig del 2010

SETMANA DE LA BIODIVERSITAT


Les Nacions Unides han proclamat aquest any 2010 com l’Any Internacional de la Diversitat Biològica, i per aquest motiu el Departament de Medi Ambient de Catalunya ha dedicat del 21 al 30 de maig la Setmana de la Biodiversitat amb activitats per preservar les diferents formes de vida al planeta Terra i conscienciar a la població de la fragilitat del ecosistema i pèrdua d’espècies.

Catalunya és un país ric en biodiversitat. La meitat de les espècies conegudes a la península Ibèrica i més d’una tercera part de les espècies europees de la majoria de grups zoològics es troben a Catalunya. Comptem amb 94 habitats diferenciats i amb espècies autòctones com el tritó del Montseny catalogat com a nova espècie el 2005 i que tot just es comença a estudiar.

No es sap quantes espècies conformen la biodiversitat del planeta Terra, però es compten a milions. La desaparició s’ha incrementat en els darrers anys, per la pressió de l’activitat humana sobre el medi natural que ens envolta. Extraccions de minerals i petroli, deixalles, introducció d’espècies per aprofitaments alimentaris o l’arribada de noves plagues en els productes que es comercialitzen arreu del mon.

Només nosaltres podem capgirar la situació vigilant les nostres accions. Cada gest compta molt: estalviar l’energia i reduir la dependència del petroli, reusar i refusar articles d’un sol ús, comprar productes locals, són iniciatives entre milers de gestos que moltes persones ja realitzen en el seu devenir dia a dia i que cal felicitar per la seva contribució a mantenir la diversitat el tresor de la nostra existència. Moltes gràcies a tothom.

dissabte, 29 de maig del 2010

BIODIVERSITAT: CONCURS-EXPOSICIÓ DE FLORS, PLANTES I APARADORS

El 22 de maig de 2010, es va celebrar el Dia Internacional de la Diversitat Biològica.
Les Nacions Unides van proclamar el 2010 com L’Any Internacional de la Diversitat Biològica.

Al Concurs-Exposició deFlors, Plantes i Aparadors us oferim unes 100 especies vegetals, perquè podeu gaudir-les.
A mida que la població mundial augmenta, moltes especies es veuen amenaçades o en perill d’extinció i altres ja han desaparegut.


Només nosaltres podem canviar-ho, cada petit gest compte molt i cada vegada més i més.
Reusa, recicla, estalvia energia i sobretot PLANTA UNA FLOR per la propera exposició del 2011.

dilluns, 17 de maig del 2010

EL CARTELL GUANYADOR DEL 1er CONCURS DE CARTELLS DE L’EXPOSICIÓ DE FLORS, PLANTES I APARADORS DE LLAGOSTERA.



La guanyadora és la llagosterenca, Laura LLosent Padilla, s’han presentat 20 concursants, tots de gran qualitat i diferents tècniques.
El jurat format per 11 persones van valorar principalment l’efecte crida del cartell i el seu contingut.
També vam tenir una participació molt especial del alumnes de 6è de l’Escola Lacustaria, per el que s’han triat els tres millors i rebran un obsequi com a record de la seva participació.
Tots els cartells seran exposats durant la Festa Major a la Sala de Exposicions del Petit Casino de Llagostera.

dissabte, 15 de maig del 2010

Aigua per Unir


Avui, dissabte 15 de maig, es celebra a Girona les jornades 'Aigua per unir', de 10 a 14 hores a la Casa de Cultura. Es tracta de buscar solucions que uneixin a les persones en la problemàtica de l'aigua, que normalment comporta enfrontaments que s'han repetit al llarg de l'historia.
L'aigua és determinant per la vida dels sers vius a la terra . La quantitat i la seva qualitat són molt importants. Sense ella: per contaminació o per mala gestió, poden succeir canvis importants, des de migratoris fins de salut. Us convido a assistir-hi i aportar les vostres idees.

dissabte, 8 de maig del 2010

ESPAIS FLORALS

Espais Florals. Casa de Cultura de Girona. (obert fins el 5 de juny de 2010)

El mes de maig és molt ric en exposicions de flors i plantes arreu de comarques gironines, cada cap de setmana podeu visitar-ne una i com sempre la fira per excel·lència ‘Girona Temps de Flors’ que ja arriba a 55ena mostra.

Aquest any a la Casa de Cultura de Girona podeu veure l’exposició fotogràfica ‘Espais Florals’ ideada per el fotògraf Jordi S. Carrera amb disseny de A. Masferrer. On podeu veure imatges de setze exposicions que es porten a terme en poblacions més petites que també celebren exposicions i concursos florals, que cada any reben més visitants.

S’ha editat el catàleg, on apart de les imatges s’escriu la historia d’aquestes exposicions, les quals es poden dur a terme per el treball voluntari de moltes persones i les aportacions de molts aficionats a les flors, les plantes, l’art floral i la jardineria.

Les 16 poblacions que trobareu en aquesta exposicions són: Llagostera, Figueres, Port-bou, Celrà, Girona, Palamós, Salt, Lloret de Mar, Sant Aniol de Llémena, Banyoles, Roses, Palafrugell, Roses, Sant Joan les Fonts, Maçanet de la Selva i Castell d’Aro. Però hi han altres mostres que podeu veure com la de St. Feliu de Guíxols i Sta. Coloma de Farners.

dilluns, 3 de maig del 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...