"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 27 de gener del 2010

THE RUTH STOUT, NO WORK GARDEN BOOK. Ruth Stout, JARDINERIA SENSE FEINA.



Ruth Stout va néixer al 1884 a Texas fins els 18 anys que va marxar a New York, als 45 anys es va casar I traslladar a Connecticut a una casa, va començar el seu hort segons els mètodes de l’època, però va veure que portaven massa feina i va anar creant el seu sistema de NO TREBALLAR EL SOL, per això va utilitzar un mètode de encoixina ment permanent durant tot l’any a base de palla i fulles principal ment, encara que també fa servir tota mena de restes vegetals.

Ruth Stout va morir al any 1980 als noranta cinc anys. Al 1952 va publicar el seu mètode en un llibre que caldria tornar a publicar i traduir. Per sort, he aconseguit una copia d’altre llibre seu del 1971 i he decidit provar en una parcel•la del meu hort el seu sistema, crec que pot funcionar. He provat durant més de 5 anys en el meu jardí de preparar i construir sol a base de restes vegetals, al cap de 6-8 mesos de fermentar i compostar, he plantat arbustos, perennes i arbres, no m'ha calgut mai adob i les plantes han fet un creixement espectacular. Després he anat afegint encoixina ment de fulles i herba tallada; amb tres o quatre regs al estiu sobreviuen la majoria de plantes.

Ara fa dos anys que m’encarrego del hort familiar i ja he començat ha provar el sistema aquí van les primeres fotos.



Parcel.la sense malla, amb les restes lenyoses de tomateres, auberginies i pebrots.

Parcel.la amb restes recollides i aplicació de palla segons mètode Ruth Stout

dilluns, 25 de gener del 2010

AVUI ES PARLA: DE CEMENTIRI DE RESIDUS NUCLEARS


Demà, Ascó caldrà que trií si es presenta com candidata a la lluita per obtenir del govern espanyol un cementiri nuclear al seu municipi. Greenpeace, ecologistes en acció i altres associacions ecologistes creuen que Ascó té moltes possibilitats de ser triada com candidata. Més a més, altres municipis ja se han retirat de la cursa per obtenir un cementiri de residus nuclears.

En el ple de demà el Sr. Alcalde d'Ascó tindrà que demanar el vot als seus regidors, els hi demano des de el meu bloc que:

Sr.Alcalde i regidors d'Ascó,

Si us plau, pensin en la terra que els ha vist néixer i estimin-la fins el darrer segon. La radioactivitat és per cents d’anys, no desapareix, i els diners son per gastar i administrar, per tant desapareixen per el seu us. Pensin en tots els catalans i catalanes, perquè el radi d’acció de qualsevol incident molt greu, pot afectar moltes persones directes i milers de mils indirectes.

Cordialment,
Un jardí per menjar-se’l

Us deixo els següents enllaços que crec molt informatius sobre el tema:
Ecodiari.cat
CANC

dilluns, 18 de gener del 2010

2010 ANY INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

Les Nacions Unides dediquen el 2010 a la diversitat biològica en la flora i en la fauna. Es tracta deque tots ens interessem en conservar totes les espècies i els seus habitats.

Nacions Unides durant tot l’any dedicarà en la seva agenda a actes i conferencies sobre biodiversitat.

A continuació us convido a veure el següent video, també us deixo un enllaç al bloc Amics arbres, arbres amics on trobareu molta informació i enllaços en l’apunt de J.Vicens extret de la noticia a Vilaweb.
http://www.youtube.com/watch?v=2uRTHoLpoLE

diumenge, 17 de gener del 2010

LLUNARI 2010: Per l'hort i jardí ecològics.


Llunari 2010 de Michel Gros..

Ja m’ha arribat el calendari lunar per l’hort i el jardí. La primera impresió és bona, cal aprendre les nocions que ens explica d’astronomia. I seguir-les en el calendari, per això tenim un calendari mensual a les darreres pàgines, on hi podem anotar les tasques per fer.

Provaré i experimentaré en una part del meu jardí-hort. M’agrada provar les diferents tècniques per la meva horta natural. Ja us mantindre informats.

Si esteu interessats aquí us deixo el següent enllaç: www.lunario.es

dijous, 14 de gener del 2010

UN MINUT DE SILENCI

La terra ha tremolat de nou, com sempre els més pobres pateixen més les consequencies, dediquem-lis un minut de silenci.

http://www.youtube.com/watch?v=sXhEHL7ou9M


La natura ens ensenya la seva força, ens recorda que som molt poca cosa, només una especie més sobre la capa de la terra.

Som una espècie intel.ligent, potser massa intel.ligent, hem volgut canviar la terra per fer-la a la nostra manera, consumint molta energia. Però la natura pot destruir-ho tot en tan sols 30 segons. Podem destruir la terra, esgotar-la, però ella continuarà endavant amb nosaltres o sense.

dimecres, 13 de gener del 2010

SEMBRA DE LLAVORS: GENER



Durant aquest any, cada mes trobareu a un jardí per menjar-se’l, un apunt sobre unes quantes llavors que podeu sembrar durant dit mes, de les moltes que podeu trobar en catàlegs.

En aquests apunts utilitzaré un nom comú i un nom botànic segons la terminologia científica de classificació de les plantes. Us aconsello que utilitzeu el termcat.cat, per més noms i informació terminològica. A la columna de la dreta, sota el títol d’Enllaços, cliqueu sobre Noms de Plantes i us conduirà a la pagina del termcat.

Aquest mes de gener els díes acostumen a ser freds i humits. El dia es comença allargar, però el sol encara esta baix. Per tant, el terra encara esta fred, però a l’exterior podreu sembrar les següents especies:

JARDÍ: Alheli (Cherianthus Cherii)
Anemona (Anemone coronaria)
Botonets (Bellis perennis)
Botons d’Or (Ranunculus sp.)
Pensaments (Viola tricolor)
Nomoblidis (Myosotis sp.)

HORT: All (Allium sativum)
Xicoira (Cichorium sp)
Escarola (Cichorium endivia)

dijous, 7 de gener del 2010

LLIBERTAT AMB CARRECS

Ahir, per fí van ésser alliberats de la presó a Copenhagen els 4 activistes de Greenpeace. Entre ells el director de Greenpeace a Espanya, Juan López de Uralde.
No entenc res, cada dia la justicia és més extranya. Però els nostres ancestres també van condemnar a Galileu Galilei, per dir que la terra girava al voltant del sol. I ja veieu, que diuen avui els llibres de ciencia. Mireu el següent video.

http://www.youtube.com/watch?v=NOL-X9Nk7Xw

dimarts, 5 de gener del 2010

NIT DE REIS, 5 de gener 2010,


Nit de il•lusions, nit màgica. Nit de somnis, nit lluminosa. Nit de carbó, nit d’esperança. Nit de cartes, nit desitjosa.

Estimats Reis Mags,

Aquest any he compostat tota la meva matèria orgànica, he practicat jardineria natural i sostenible al meu jardí i a l’hort. He estalviat aigua per regar i també energia.

Per aquest any, us demano que porteu més pluja al Gironès Sud, que flueixin les idees, que parlem de diversitat, que les flors floreixin als jardins i que l'equilibri de les espècies al jardí ens faci més fàcil el manteniment i tinguem més temps per gaudir i observar el jardí.

I porteu per a tothom molta pau per el 2010.

Una abraçada.

Un jardí per menjar-se’l.

divendres, 1 de gener del 2010

FELIÇ 2010, PLE DE JARDINERIA



Feliç any 2010, comencem una nova dècada, serà un bon any per compostar,sembrar i plantar, així lluirem el nostre jardí dia a dia, ple de flors i fruits. Podrem protegir la biodiversitat i gaudir del cant dels ocells i de les olors fragants de les nostres plantes i flors.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...