"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 28 de desembre del 2009

FEINES DE DESEMBRE


Sembrant pèsols a linies i cops.

Al jardí les feines de manteniment es basen en la recollida de fulles i manteniment de bancals. Podem començar la poda d’arbres i arbustos de fulla caduca, cal apilar els productes de la poda i manteniment per fer-ne compost.

El desembre tenim els dies més curts de l’any i tindrem temps per planificar els canvis re dissenyar els bancals, mirar catàlegs de llavors, buscar informació a la Red o llegir llibres de jardineria.

El 21 de desembre comença l’hivern i la meteorologia marcarà el ritme de preparació del sol per plantar arbres i arbustos per substituir, remodelar o ampliar les plantacions al jardí. També podem plantar tulipes, narcisos i camamil•la i altres flors primerenques.

Al hort sembrarem julivert, pèsols, bledes, escaroles i chicoines, recol•lectarem bròquils, cebes tendres i enciams.

Preparem les parcel•les afegint compost , mantindrem els camins, marges i vores del hort netes. Millor compostar que cremar les restes vegetals. Si teniu hivernacle és una bona època per fer una netejar general i preparar el sol per la plantació primerenca.

Si teniu fruiters cal començar a podar i recollir les olives, aplicar compost a la base del tronc dels fruiters. També podem empeltar.

dilluns, 21 de desembre del 2009

NOT DONE YET. ENCARA NO ESTA FET,




El dissabte es va donar per acabada la Cimera del Clima a Copenhaguen. Esperava molt més, especialment del president Sr. Barack Obama, però no s’ha aconseguit un acord just i votat per tots els països que el faci vinculant. Per tant, que responsabilitzi el complir-lo, ara tant sols és voluntari i amb un acord de dades poc serios, amb el que realment la ciència ens esta explicant, no podem perdre gaire el temps. Cal reduir la concentració de CO2, per no superar els 2ºC d'augment de temperatura mitjana al planeta.

Personalment, continuaré re usant, reduint, apagant les llums si no les necessito, fent compostatge, utilitzar més la bicicleta i el transport públic, escrivint de jardineria natural al meu bloc i sobretot continuaré creient amb la diversitat com la millor forma per mantenir el equilibri del planeta i clar nosaltres també som planeta.

Us deixo el següent enllaç NOT DONE YET, en el que varies ONG s’han decidit a continuar endavant per aconseguir un acord just. Cal signar, ja som 15.000.000, però en calen més. Anima`t.

dijous, 17 de desembre del 2009

URGENT, SOS, CAL SIGNAR JA. PER UN BON ACORD CLIMATIC

Si cliqueu ja!. Al següent enllaç per signar la petició i aconseguir 15.000.000 perquè siguem escoltats i no acabi la Cimera del Clima sense acord. Cada granet compta, vinga son tres segons.

www.tcktckck.org

Aquí et deixo les imatges del possible canvi.

divendres, 11 de desembre del 2009

COP 15: NEGOCIANT REDUCCIONS CO2



Les negociacions continuen a Copenhagen, nosaltres estem preparats per acceptar un acord que sigui just i digne per reduir les concentracions de CO2 a l'atmosfera.

Si creieu que val la pena fer alguna cosa per ésser escoltats, dues de les moltes iniciatives que la societat civil esta duent a terme.

Una donar el teu recolzament a la proposta Seal The Deal. Et deixo el següent enllaç: Signa per un bon acord climàtic

La segona iniciativa és fer una vigília d'espelmes demà 12 o el 13 de 5 a 9, mireu el següent enllaç: tcktcktck.org

dilluns, 7 de desembre del 2009

COP15: COMENÇA LA CIMERA PEL CANVI CLIMÀTIC

El meu comptador marca cero. Ja ha començat la cimera a Copengahen, sembla que tot esta molt bé organitzat i que l'ambient és ideal per arrivar acords esperançadors per mantenir un desenvolupamet sostenible i per tant viable per sortir de la corba exponencial d'emissions de CO2. Cal reduir a 350 ppm la concentració de CO2 a l'atmosfera quan abans millor. Comença ja, apuntat a iniciatives com la de la plataforma tcktcktck.org fomada per 200 ONG`s, com: Save the Children, Greenpeace, Oxfam, Amnistia International entre altres.

Avui, també 56 diaris de 45 paisos han publicat una editorial conjunta pel Canvi Climàtic. Pots llegir-la al següent enllaç. EDITORIAL

dimarts, 1 de desembre del 2009

PODA: Multada per tenir flors al jardí

Avui us adjunto el següent vídeo per reflexionar seriosament amb que cal conèixer més bé les plantes que ens envolten, i els seus cicles. Ara som en temps de poda i sobretot cal pensar dos vegades quins arbres i arbustos cal podar i quin tipus de poda cal aplicar. Perquè moltes de les podes que s’apliquen als arbres de les nostres vil·les son mutilacions importants per els arbres, que no aplicaríem mai en un ser humà.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...